Διευκολύνσεις σε φοιτητές από δήμο και ακτοπλοϊκές εταιρείες

Διευκολύνσεις σε φοιτητές από δήμο και ακτοπλοϊκές εταιρείες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των φοιτητών-κατοίκων του Διονύσου δρομολογεί ο δήμος, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις από και προς την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη. Τα δρομολόγια των λεωφορείων που σχεδίασε η αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα οχήματα θα βρίσκονται στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης μεταξύ 08.20-08.30 και της Πανεπιστημιούπολης μεταξύ 08.45-08.50.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν διαδρομές εντός των δύο ιδρυμάτων. Για την επιβίβαση οι φοιτητές επιδεικνύουν φοιτητική ταυτότητα ή πάσο. Οι νέοι πρωτοετείς επιβιβάζονται ελεύθερα μέχρι την έκδοση των σχετικών δελτίων. Το πλήρες δίκτυο δρομολογίων μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.dionysos.gr. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, μπορεί να γίνουν μικρές τροποποιήσεις στα δρομολόγια μετά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες εκτός των περιόδων ή ημερών που τα ΑΕΙ δεν λειτουργούν.

Παράλληλα, τις καθιερωμένες προσφορές και εκπτώσεις τους προς τους επιτυχόντες φοιτητές, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής προς τα πανεπιστήμια, ανακοίνωσαν χθες οι τέσσερις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, δηλαδή η Minoan Lines, η Hellenic Seaways, η Blue Star Ferries (μέλος της Αttica Group) και η ANEK Lines. Πρόκειται για εκπτώσεις που ανέρχονται σε 50% στα εισιτήρια για τη μετακίνηση από και προς τον τόπο σπουδών των φοιτητών, ενώ οι μειωμένες τιμές αφορούν και την οικογένεια του φοιτητή, εφόσον συνοδεύει τον επιτυχόντα. Εκπτώσεις της τάξης του 20-30% χορηγούνται επίσης και σε καμπίνες ή θέσεις με κλίνη, όπως επίσης και σε οχήματα (αυτοκίνητα και δίκυκλα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες τιμές ισχύουν έως τα μέσα ή ακόμα και τα τέλη Οκτωβρίου, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας. Για τη λήψη της έκπτωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν το «Δελτίο Εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015», τόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων όσο και κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή