Ενα πρωτότυπο πρόγραμμα στη Μονή Λαζαριστών

Ενα πρωτότυπο πρόγραμμα στη Μονή Λαζαριστών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ενδιαφέρουσα και πυκνή σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του φετινού Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Η ελπίδα είναι ότι θα σταθεί πιο τυχερό, καθώς στο πρώτο μέρος του, τον Ιούλιο και τον Ιούνιο, υπήρξαν αρκετές αναβολές εκδηλώσεων λόγω των πολιτικών εξελίξεων και του άστατου καιρού. Φέτος το φεστιβάλ «πηγαίνει» και σε άλλους χώρους στη Θεσσαλονίκη, εκτός της Μονής Λαζαριστών, όπως στο Θέατρο Κήπου, στους Νερόμυλους της Πολίχνης και τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα κορυφαίο γεγονός, τις τέσσερις παραστάσεις του International Mime Festival.

Αύριο στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών το σχήμα «The Puppeteears» θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Summer Exit», ενώ την Παρασκευή (28/8) η Σοφία Αβραμίδου θα δώσει τη συναυλία «Εκλεκτές συγγένειες μουσικού τύπου». Η ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί την ερχόμενη Τρίτη (1/9), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μια σειρά συναυλιών. «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές» (Μίμης Πλέσσας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, 2/9), Φίλιππος Πλιάτσικας και Γιάννης Μηλιώκας (7/9), «Ταξίδι στο όνειρο» με την Αλέκα Κανελλίδου (8/9), συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (9/9), αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με το Σύνολο Ρεμπέτικης Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (10/9), The Sound of City Festival με τη συμμετοχή των underground hip hop συγκροτημάτων Ψυχοδράμα07 και Στίχοιμα (11/9), η βραδιά παρουσίασης των δύο νέων παραγωγών της γερμανικής δισκογραφικής εταιρείας Carpe Diem (15/9). Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συναυλία η Τάνια Τσανακλίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Κορίνα Λεγάκη.

Θέατρο

Ενα θεατρικό τριήμερο θα δοθεί στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Παύλου Μελά. Ο Οκτώβριος θα μπει δυναμικά με το φεστιβάλ «7ο Ανάκατα Τέχνης», μια σειρά δράσεων επικοινωνίας και συνεργασίας με ελεύθερη είσοδο (2, 3, 4/10) και την έναρξη του International Mime Festival (2/10), στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες μιμικής από την Πολωνία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία σε έναν κύκλο παραστάσεων που θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

www.monilazariston.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή