Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε το κινηματογραφικό πρότυπο του ανδρισμού να είναι γκέι; Η ερώτηση τέθηκε σε έναν από τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον Τζέιμς Μποντ. Ο Πιρς Μπρόσναν (φωτ.) ήταν ετοιμόλογος και ειλικρινής: «Δεν βλέπω γιατί όχι;» είπε, για να συμπληρώσει αργότερα: «Νομίζω ότι, όσο είναι εν ζωή η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι, δεν θα το επέτρεπε ποτέ αυτό». Βέβαια, η ζωή προχωρά και, μέχρι να γίνει ομοφυλόφιλος ο διάσημος πράκτορας, μπορεί να γίνει Αφροαμερικανός και να τον υποδύεται ο Ιντρις Ελμπα, που έγινε γνωστός από την ερμηνεία του στο Wire.

(…) To όνομά του είναι μάλλον άγνωστο στη διεθνή εικαστική κοινότητα. Ωστόσο, η δεινότητά του ως αντιγραφέα διάσημων ζωγράφων ήταν τέτοια, που μπορούσε να ξεγελάσει τους πάντες. Ο Ερικ Χέμπορν βρήκε τραγικό θάνατο πριν από μερικά χρόνια με ένα κτύπημα από άγνωστο στο κεφάλι, στη Ρώμη. Σίγουρα είχε πολλούς εχθρούς ως ο καλύτερος πλαστογράφος ζωγράφων όπως ο Ρούμπενς και ο Βαν Ντάικ. Tώρα ήρθε στο φως ένα χειρόγραφό του στο οποίο διατείνεται ότι οι ιστορικοί τέχνης και οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν έναν καλοφτιαγμένο πλαστό από έναν αυθεντικό πίνακα.

(…) H είδηση έχει ενθουσιάσει τους αναγνώστες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπως αναφέρει βρετανική εφημερίδα, ανακαλύφθηκαν δέκα άγνωστα διηγήματα της Αγκαθα Κρίστι. Ο άνθρωπος που τα «ξέθαψε» είναι ο θεατρικός παραγωγός και ειδικός του Oίκου Κρίστις, Τζούλιους Γκριν. Η αποκάλυψη έγινε όταν ο τελευταίος απέκτησε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της διάσημης συγγραφέως αστυνομικής λογοτεχνίας.

(…) Είναι γεννημένη στο Ισραήλ και έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ. Τώρα, η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να μεταφέρει στον κινηματογράφο ένα από τα γνωστότερα βιβλία του συγγραφέα Αμος Οζ. Πρόκειται για το «A tale of love and darkness», που αναφέρεται στην προσωπική ιστορία της οικογένειας του Οζ. Η ηθοποιός τον έπεισε να της δώσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη και η μεταξύ τους χημεία ήταν πολύ θετική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή