Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες

Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​ύμφωνα με την ιστοσελίδα EurActiv, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τα επαγγελματικά τους email για να εγγραφούν στο διαδικτυακό site Ashley Madison που προωθεί τις εξωσυζυγικές σχέσεις υπό το σύνθημα «Η ζωή είναι μικρή. Αποκτήστε μια παράνομη σχέση». Ως γνωστόν πουριτανοί χάκερ διεμβόλισαν τα προσωπικά στοιχεία 36 εκατ. χρηστών της ιστοσελίδας και τα δημοσιοποίησαν. Οπως προκύπτει από την έρευνα των στοιχείων, οκτώ αξιωματούχοι της Κομισιόν χρησιμοποίησαν το email της εργασίας τους με κατάληξη @ec.europa.eu. Τρεις εργαζόμενοι στο ευρωκοινοβούλιο έπραξαν το ίδιο, ενώ πιο συνετά αποδείχθηκαν τα στελέχη της ΕΚΤ, κανένα από τα οποία δεν κατέφυγε στις υπηρεσίες του Ashley Madison. Η πλήρης διαπόμπευση των «μοιχών και των μοιχαλίδων» απεφεύχθη, επειδή το EurActiv αποφάσισε να μη φιλοξενήσει τα ονόματά τους «από σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή».

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, κατέρρευσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται στο πλευρό του Τσέχου ομολόγου του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πράγα να τρεκλίζει, να βαδίζει προς τα πίσω για να πιαστεί από κάπου μέχρις ότου να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να χαμογελά αμήχανα στους παριστάμενους. Στη συνέχεια με κλειστά μάτια κι ενώ μοιάζει εμφανώς ζαλισμένος και έτοιμος να σωριαστεί κάτω, μία ομάδα ανθρώπων τον περικυκλώνει και προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Τότε μόνο κάποιος σκέφτεται να σηκώσει την παλάμη του και να εμποδίσει τον κάμεραμαν να συνεχίσει να καταγράφει τη συγκλονιστική σκηνή.

Σε ένα εκτενές προφίλ του στους Νιου Γιορκ Τάιμς ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ισχυρίστηκε ότι μαγνητοφωνούσε τους ομολόγους του στη διάρκεια του Eurogroup, αλλά δεν μπορεί να δώσει τις ηχογραφήσεις στη δημοσιότητα για λόγους σεβασμού του απορρήτου. Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέβη σε ποικίλες εκμυστηρεύσεις: από τον τρόπο που τον προσφωνούσε μέχρι τις κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις τους. Γενικά η εχεμύθεια δεν ήταν ποτέ το μεγάλου ατού του «τέως» τρομερού παιδιού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τελικά έπεσε και ο ίδιος θύμα της λογοδιάρροιάς του, εξηγώντας σε εκπροσώπους ξένων funds το μυστικό σχέδιο Β που περιελάμβανε χάκινγκ στα ΑΦΜ των πολιτών και τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Η Ευρώπη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μακρά παράδοση διακριτικότητας και σεβασμού της ιδιωτικής ζωής των πολιτικών της. Η περιφρούρηση της ιδιωτικότητάς τους δεν είναι πλέον δεδομένη. Δεν μπορούν να απολαμβάνουν απαγορευμένες ηδονές, να εκδηλώνουν την σωματική τους αδυναμία ή να μιλούν ελεύθερα χωρίς τον φόβο ότι κάποιος τους ηχογραφεί ή τους απαθανατίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή