«Οχι» από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία με τη ΛΑΕ

«Οχι» από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία με τη ΛΑΕ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παν. Λαφαζάνης ολοκλήρωσε την τριήμερη έντονη κινητικότητα που επέδειξε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής με οξείς επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ανακοινώσεις για προσχωρήσεις και συνεργασίες, αλλά και με την ηχηρή άρνηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμπορευθεί με τη Λαϊκή Ενότητα, μια συνεργασία την οποία ο κ. Λαφαζάνης επιδίωκε επί σειρά ετών στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να μη συγκαλέσει, τελικά, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου ότι τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα. Ο κ. Λαφαζάνης σε συζήτηση που είχε με τον κ. Παυλόπουλο υποστήριξε ότι «οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος», και πρόσθεσε ότι «το Σύνταγμα δεν γράφει για τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων».

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του κ. Παυλόπουλου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η Λαϊκή Ενότητα επανήλθε και σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης «παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος».

Επίσης, η ΛΑΕ επέμεινε μέχρι τέλους για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ εισέπραξε την πρώτη άρνηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατά τη χθεσινή συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε τη δική της προγραμματική πρόταση, ώστε αν υπήρχε συμφωνία στις θέσεις και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, θα υπήρχε και εκλογική συνεργασία υπό τον τίτλο «ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Συμφωνία δεν υπήρξε, καθώς ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγών στο πρόγραμμα, δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αναφορά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον τίτλο και, κατά συνέπεια, το ναυάγιο επήλθε. Αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εντός της ΛΑΕ για τη συνεργασία με τη Ραχήλ Μακρή. Ωστόσο στη ΛΑΕ προσχώρησαν ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κόμμα των Πειρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή