Κερέ: Αμετάκλητη, αλλά ατελής νομισματική ένωση η Ευρωζώνη

Κερέ: Αμετάκλητη, αλλά ατελής νομισματική ένωση η Ευρωζώνη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την θέση ότι η Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη και όχι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών, εξέφρασε την Πέμπτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, μιλώντας στο «Ambassadors Week» στο Παρίσι.

Η έξοδος μίας χώρας θα οδηγούσε αναπόφευκτα όλους τους οικονομικούς παράγοντες να αναρωτηθούν ποια θα είναι η επόμενη, εξήγησε, προσθέτοντας, ωστόσο ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι ακόμη επαρκές για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης όσον αφορά τα οικονομικά, δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα.

Επιπλέον, ο κ. Κερέ υποστήριξε ότι είναι ζωτικής σημασίας η άμεση ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης της Ευρώπης, «ιδιαίτερα με μία γρήγορη συμφωνία για ένα κοινό (ευρωπαϊκό) δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εκκαθάρισης Τραπεζών (Single Resolution Fund) και την προοδευτική εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για την ασφάλιση των καταθέσεων, τα οποία θα συνοδεύονται από μεταρρυθμίσεις που θα διαχωρίζουν οριστικά τη φερεγγυότητα των τραπεζών από τη φερεγγυότητα των κρατών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή