Νέα ταλαιπωρία για αναπληρωτές

Νέα ταλαιπωρία για αναπληρωτές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, νέα ταλαιπωρία περιμένει όσους εκπαιδευτικούς αγωνιούν για μία θέση αναπληρωτή εν μέσω υψηλής ανεργίας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2015-2016, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Χθες το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί στον υπηρεσιακό υπουργό να ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πριν από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ. Αλλά δεν απαιτείται εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανάλογα με τη βαθμίδα του εκπαιδευτικού.

Την ίδια στιγμή, ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, δήλωσε ότι «τα χειρότερα έπονται, παρά το τέλος της θητείας του υπουργού Αρ. Μπαλτά», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπ. Παιδείας Δημήτρη Χασάπη, ότι υπάρχει σκέψη η έναρξη του σχολικού έτους να καθυστερήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε αντί της Παρασκευής 11/9 τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 22/9, για να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών και να καλυφθούν κάποιες από τις 25.000 ελλείψεις. Η πρόταση δεν υιοθετήθηκε για προφανείς λόγους, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο εξετάζεται η έναρξη να μετατεθεί από την Παρασκευή 11/9 τη Δευτέρα 13/9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή