Η τζαζ αγκαλιάζει για τρεις ημέρες τη Χώρα της Τήνου

Η τζαζ αγκαλιάζει για τρεις ημέρες τη Χώρα της Τήνου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της τζαζ μετατρέπεται αυτό το τριήμερο η Χώρα της Τήνου, όπου φιλοξενείται το έβδομο Φεστιβάλ «Jazz on Tinos» του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με προσκεκλημένους γνωστούς εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς σκηνής. Τις εκδηλώσεις «ανοίγει» απόψε το τρίο του πιανίστα Σπύρου Μάνεση, του κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και του ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, το οποίο πρόσφατα βραβεύτηκε στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό Apollon Jazz. Αμέσως μετά, το κουαρτέτο της βιολονίστας Μαρίας Μανουσάκη (Πέτρος Κλαμπάνης, Γιάννης Κυμκιρίδης και Βασίλης Ποδαράς) συμπράττει με τον Νοτιοαφρικανό Tigran Sargsyan (παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και φωνή) σε μία συναυλία με έντονες επιρροές από την κρητική μουσική παράδοση. Θα ακουστούν κυρίως συνθέσεις της Μαρίας Μανουσάκη, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, εμφανιστεί στο Perth Concert Hall της Αυστραλίας και το Lincoln Centre στη Νέα Υόρκη.

Αύριο, Σάββατο, ο καταξιωμένος κιθαρίστας της τζαζ Γιώτης Σαμαράς, o oποίος σπούδασε κλασική κιθάρα στο κονσερβατόριο Bela Bartok της Ουγγαρίας, και τα υπόλοιπα μέλη του τρίο του (Χάρης Χαραλάμπους και Δημήτρης Κλωνής) συναντούν επί σκηνής τον πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Γιώργο Κοντραφούρη. Για την Κυριακή προγραμματίζεται η εμφάνιση του Singularity Project, της πολυπολιτισμικής συνεργασίας του σαξοφωνίστα David Lynch με τον Adedeji Adetayo από το Λάγος (κιθάρα, φωνητικά), τον Βαγγέλη Στεφανόπουλο (πιάνο), τον Κουβανό Yoel Soto (μπάσο) και τον Γιάννη Αγγελόπουλο (τύμπανα). Το «Jazz on Tinos» ολοκληρώνεται με τη συναυλία του Lefteris Christofis Group, το οποίο απαρτίζουν ο αναγνωρισμένος λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής, ο βιμπραφωνίστας Jacques Marugg, ο δεξιοτέχνης μπασίστας Ανδρέας Κωστόπουλος και ο Νίκος Τουλιάτος στα ντραμς. Το τελευταίο άλμπουμ του Λευτέρη Χριστοφή με τίτλο «Nous Icons» κυκλοφορεί από τη θρυλική Blue Note Records.

Ωρα έναρξης συναυλιών 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή