5 διατροφικά λάθη που προσθέτουν κιλά

5 διατροφικά λάθη που προσθέτουν κιλά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δίαιτα μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιον που πρέπει να αλλάξει όλες τις διατροφικές του συνήθειες. Εάν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, οι πρώτες μέρες που θα στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά, τις μερίδες που έχετε συνηθίσει αλλά και τις κακές συνήθειες που σας παχαίνουν, ίσως σας φανούν βουνό. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους καλό είναι να προσπαθήσετε σταδιακά να κόψετε τουλάχιστον 6 από τα διατροφικά λάθη που προσθέτουν κιλά:

1.Παραλείπετε γεύματα: Εάν δεν τρώτε το μεσημεριανό ή το πρωινό, τότε το σώμα σας δυσκολεύεται να ελέγξει την όρεξή σας. Για αυτό καλό είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στις διατροφικές σας συνήθειες και να μην παραλείπετε κανένα από τα γεύματά σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώσετε ένα μικρό σνακ που θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό σας. Ιδανικά μπορείτε να φροντίσετε ώστε να έχετε 3 βασικά γεύματα των 500 θερμίδων και δύο σνακ ενδιάμεσα των 100-200 θερμίδων.

2.Τρώτε βιαστικά: Ιδανικά πρέπει να τρώμε αργά μασώντας σωστά ώστε να δώσουμε στον οργανισμό μας τον απαραίτητο χρόνο για να αντιληφθεί ένα χόρτασε ή όχι. Με άλλα λόγια, αν τρώτε βιαστικά είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε.

3.Μην το παρακάνετε το Σαββατοκύριακο: Ακόμα κι αν όλη την εβδομάδα φάγατε υγιεινά, επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει ατασθαλίες μία μέρα αλλά όχι δύο.

4.Προσοχή στο αλάτι: Τα σνακ και τα φαγητά που περιέχουν πολύ αλάτι, δημιουργούν μια επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Για αυτό προσπαθήστε να τρώτε λιγότερα επεξεργασμένα προϊόντα και αλατισμένα σνακ.

5.Αλκοόλ: Τα κοκτέιλ και το αλκοόλ περιέχουν αρκετές θερμίδες για αυτό καλό είναι να προσέξετε την ποσότητα που καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα. Προτιμήστε κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κάνει καλό στην υγεία σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή