Η κινεζική εκδοχή της Goldman Sachs

Η κινεζική εκδοχή της Goldman Sachs

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κίνα δεν συνηθίζονται μόνο τα αντίγραφα προϊόντων (οι κοινώς λεγόμενες «μαϊμούδες»), αλλά και τα αντίγραφα επωνυμιών, όπως λόγου χάριν της πανίσχυρης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας της Goldman Sachs. Η κινεζική εκδοχή με το ίδιο όνομα Goldman Sachs είναι και αυτή ένα πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί από το 2003. Εχει έδρα το Σενζέν στη νότια Κίνα στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ. Η επωνυμία της και το λογότυπό της είναι εντελώς όμοια με τα αντίστοιχα του διάσημου χρηματοπιστωτικού και επενδυτικού ομίλου Goldman Sachs Group στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Le Point».

Ωστόσο η κινεζική επιχείρηση διατείνεται πως κάθε ομοιότητα είναι εντελώς τυχαία. «Δεν έχουμε καμία σχέση με την αμερικανική Goldman Sachs στις ΗΠΑ», δήλωσε υπάλληλος του κινεζικού ομίλου. «Απλώς διαλέξαμε ένα όνομα τυχαία και χωρίς καμία πρόθεση να είναι ταυτόσημο με της Goldman Sachs Group». Η ύπαρξη της κινεζικής εκδοχής της Goldman Sachs έγινε γνωστή μέσω επιστολής, την οποία απηύθυνε σωματείο Αμερικανών εργαζομένων σε καζίνο προς τις αρμόδιες αρχές της Κίνας. Αντίστοιχα εκπρόσωπος της αμερικανικής Goldman Sachs Group στο Χονγκ Κονγκ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία σχέση με την κινεζική ομώνυμη εταιρεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή