Η ώρα του «σκληρού» Αμερικανικού Οπεν στο τένις

Η ώρα του «σκληρού» Αμερικανικού Οπεν στο τένις

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα του Αμερικανικού Οπεν έφθασε. Η ελίτ του παγκόσμιου τένις έχει ραντεβού στα κορτ με σκληρή επιφάνεια του «Φλάσινγκ Μίντοους» στη Νέα Υόρκη από τη Δευτέρα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου. Εκεί, θα κριθούν οι τίτλοι του τελευταίου τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Εθνικού Πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1881. Μάλιστα, το 1968 απέκτησε τον χαρακτήρα ανοικτού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής και οι επαγγελματίες τενίστες.

Πέρυσι, ο Κροάτης, Μάριν Τσίλιτς έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο στο απλό των ανδρών, νικώντας στον τελικό τον Ιάπωνα, Kέι Νισικόρι με 6-3, 6-3, 6-3. Οπως αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος, η επιχείρηση υπεράσπισης του τίτλου μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αλλωστε, στην παρούσα φάση, τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και ο Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκονται στο Νο1 και το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν αποκλείεται δε να είναι ξανά το ζευγάρι του τελικού σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στον τελικό του πρόσφατου Μάστερς του Σινσινάτι, όπου ο Φέντερερ επικράτησε με 7-6, 6-3. Μία επιτυχία που τον βοήθησε να κερδίσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί ένα σκαλοπάτι μακριά από την κορυφή, η οποία ανήκει στον Σέρβο τενίστα. Από την αρχή του έτους έχουν παίξει σε άλλους τέσσερις τελικούς. Αρχικώς, ο Ελβετός νίκησε στο Ντουμπάι με 6-3, 7-5. Εν συνεχεία, ο Τζόκοβιτς επικράτησε σε τρεις τελικούς. Πρώτα σε δύο Μάστερς, στο Ιντιαν Γουέλς με 6-3, 6-7, 6-2 και στη Ρώμη με 6-4, 6-3. Επειτα, νίκησε τον Φέντερερ στον τελικό του προηγούμενου γκραν σλαμ, του Γουίμπλεντον με 7-6, 6-7, 6-4, 6-3.

Ο Βρετανός, Αντι Μάρεϊ είναι το νούμερο 3 του ταμπλό. Ακολουθούν ο περυσινός φιναλίστ, Κέι Νισικόρι (Νο 4), ο Ελβετός, Στάνισλας Βαβρίνκα (Νο 5), ο Τσέχος, Τόμας Μπέρντιχ (Νο 6), οι Ισπανοί, Νταβίντ Φερέρ (Νο 7) και Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 8), ο κάτοχος του τίτλου, Μάριν Τσίλιτς (Νο 9), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει ο Καναδός, Μίλος Ράονιτς.

Στις γυναίκες, η Σερίνα Γουίλιαμς θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο της, τον οποίο κατέκτησε νικώντας στον τελικό την Καρολίν Βοσνιάκι από τη Δανία με 6-3, 6-3. Μάλιστα, η Αμερικανίδα πήρε και τα επόμενα τρία γκραν σλαμ που διεξήχθησαν μέσα στο 2015, το Αυστραλιανό Οπεν, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον. Εφόσον κυριαρχήσει και στη Νέα Υόρκη, θα πετύχει γκραν σλαμ έτους. Κάτι που είχε καταφέρει η Στέφι Γκραφ το 1988. Τότε, η Γερμανίδα τενίστρια είχε πάρει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία ως χρυσό γκραν σλαμ έτους. Πάντως, στα μέσα Αυγούστου, η Αμερικανίδα μάς θύμισε πως δεν είναι ρομπότ, γνωρίζοντας την ήττα από τη 18χρονη Μπελίντα Μπέντσιτς στα ημιτελικά του τουρνουά του Τορόντο. Τούτη ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της στη χρονιά – νωρίτερα είχε χάσει από την Πέτρα Κβίτοβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή