Τσίπρας: Οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα

Τσίπρας: Οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαπραγμάτευση για το χρέος, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις θα είναι, σύμφωνα με το κ. Αλέξη Τσίπρα, τα ανοιχτά ζητήματα επί των οποίων θα αναμετρηθούν τα κόμματα στην προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο, με βασικό άξονα τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος, επισημαίνοντας ότι «μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της πανελλαδικής συνδιάσκεψης που συγκαλείται αύριο και μεθαύριο, όπου θα τεθεί το περίγραμμα του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιασθεί επίσημα η προεκλογική εκστρατεία.

«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία. Έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης. Να βγούμε μπροστά. Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω», τόνισε σε σχέση με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή