Διπλό μέτωπο ανοίγουν Συγγρού και Μεϊμαράκης

Διπλό μέτωπο ανοίγουν Συγγρού και Μεϊμαράκης

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημείο προς σημείο οικοδομεί την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς η Συγγρού μοιάζει να έχει πολύ σαφείς, επί του παρόντος τουλάχιστον, στόχους στον προεκλογικό αγώνα. Η, σχετική, «γαλάζια» πρωτοβουλία κινήσεων εντείνεται και από τη σοβούσα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που επί του παρόντος καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του εντάσεις κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου.

Στη Ν.Δ. διαβάζουν με ικανοποίηση όχι μόνον τα αριθμητικά μεγέθη του πρώτου κύματος δημοσκοπήσεων (σ.σ. είναι, άλλωστε, πολύ πρόσφατη η αναφορά του κ. Τσίπρα σε… «double score»), αλλά κυρίως τα ποιοτικά δεδομένα, από τα οποία προκύπτουν δύο σαφή συμπεράσματα: η κατάρρευση της εικόνας του πρωθυπουργού, αλλά και η σταδιακή βελτίωση των δεδομένων για τον κ. Μεϊμαράκη και τη Νέα Δημοκρατία. Πάνω σε αυτόν τον καμβά, και καθώς το επιτελείο Μεϊμαράκη υποδέχεται και τις ποιοτικές έρευνες που έχει παραγγείλει το κόμμα, οικοδομείται και η προεκλογική στρατηγική που έχει ως κύριο στόχο να πείσει τους πολίτες να μην ψηφίσουν, σε άλλη μία εκλογή, με το θυμικό, αλλά με τη λογική.

Αυτό αποτυπώνεται και στη χθεσινή δήλωση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Βοιωτία και Εύβοια. «Η Ν.Δ. δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις.

Δεν θα δεσμευθεί για λύσεις οι οποίες δεν μπορεί να υλοποιηθούν. Δεσμεύεται, όμως, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, για να βρούμε τις λύσεις. Και οι πολίτες να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους συνολικά στο πολιτικό σύστημα», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, την προσεχή εβδομάδα θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα του κόμματος για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Απέναντι στην άρνηση του κ. Τσίπρα για συνεργασίες, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε στίγμα των προθέσεών του εάν κερδίσει την εκλογή, σημειώνοντας ότι «πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις».

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. βρίσκονται, προφανώς, και οι ΑΝΕΛ, των οποίων σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων προέρχεται από ένα παραδοσιακό τμήμα της ελληνικής Δεξιάς. Χθες η Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με στόχο την αποδόμηση του Π. Καμμένου, υπενθυμίζοντας σειρά δηλώσεών του, από την προοπτική συμφωνίας με τρίτες χώρες (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ κ.λπ.), μέχρι το «Κούγκι» και το βέτο στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και Τσίπρας και Καμμένος άρχισαν να διαφημίζουν την “έντιμη συνεργασία” τους και να διακηρύσσουν ότι μόνο οι δυο τους μπορούν να συνεργαστούν, κολλημένοι μεταξύ τους και κολλημένοι με την εξουσία», σχολιάζουν στελέχη της Συγγρού.

Σε μία συγκυρία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην πολιτική τους διαδρομή, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εμφανίζονται αμυνόμενοι, ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγει μία εξωστρεφή τακτική, με μπαράζ συνεντεύξεων, περιοδειών και δημοσίων ομιλιών. Το πρόγραμμα που έχει ήδη διαμορφωθεί περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ασπρόπυργο σήμερα, Κόρινθο αύριο, στη Δυτική Ελλάδα τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα υπάρξουν περιοδείες σε περιοχές της Αττικής και η ομιλία στη Ρηγίλλης το απόγευμα. Τετάρτη και Πέμπτη ο κ. Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει στην Κρήτη, ενώ το προσεχές Σάββατο θα επισκεφτεί περιοχές της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή