Καθοριστικές οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

Καθοριστικές οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτές επισημαίνουν πως «οι ειδικές συνθήκες ρευστότητας που επικρατούν στην ελληνική οικονομία αναμένεται να επιβραδύνουν σημαντικά τη δυναμική της αύξησης της κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο, στοιχείο το οποίο επισημαίνεται εμφατικά στις τηλεδιασκέψεις και τις παρουσιάσεις των εταιρειών». Επιπροσθέτως, οι επικείμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είναι ασφαλώς καθοριστικές όχι μόνο για τις ανάγκες τους αυτές καθαυτές, αλλά και για την επανεκκίνηση πολλών οικονομικών κλάδων και επιχειρήσεων που δεν είχαν τη δυνατότητα εξωστρέφειας. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των αυξήσεων είναι κρίσιμος για την επιστροφή στην κανονικότητα σε πολλούς κλάδους του εμπορίου αλλά και της μεταποίησης. Ετσι, παρά τα αρχικά αισιόδοξα μηνύματα του εξαμήνου, η μείωση της ζήτησης και η πίεση στα περιθώρια κερδοφορίας στο τρίτο και πιο ισχυρό τρίμηνο από πλευράς εγχώριας ζήτησης στην Ελλάδα θα κατεβάσει αισθητά τον πήχη των φετινών επιδόσεων, εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Beta ΑΕΠΕΥ.

Τα αποτελέσματα των εμποροβιομηχανικών εταιρειών θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα. Οι τράπεζες θα ανακοινώσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενσωματώσουν τις νέες προβλέψεις των τεστ αντοχής στους ισολογισμούς εξαμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή