Προσπάθεια Κλίντον να αποτρέψει υποψηφιότητα Μπάιντεν

Προσπάθεια Κλίντον να αποτρέψει υποψηφιότητα Μπάιντεν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και οι επιτελείς της εκστρατείας της για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών. Παραλήπτης του, ο νυν αντιπρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, που προσπαθεί να αποφασίσει κατά πόσον θα διεκδικήσει και αυτός την προεδρία. Στόχος, βέβαια, του «στρατοπέδου Κλίντον» είναι να τον αποτρέψει.

Ενώ ο Μπάιντεν σκέπτεται, η Χίλαρι Κλίντον φρόντισε να παρουσιάσει τη μακρά σειρά ισχυρών υποστηρικτών της σε Αϊόβα και Νότια Καρολίνα, τις πολιτείες όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες ψηφοφορίες για το χρίσμα.

Ταυτόχρονα προγραμμάτισε εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση πόρων σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Οι διοργανωτές της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον προσέγγισαν τους δωρητές που έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της εκστρατείας του Μπάιντεν. Μάλιστα και η ίδια η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ τηλεφώνησε σε ορισμένους εξ αυτών, εκφράζοντάς τους τη μεγάλη απογοήτευσή της.

Δημόσια, βέβαια, τόσο η Χίλαρι Κλίντον όσο και οι επιτελείς της μιλούν με θερμά λόγια για τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, καταβάλλοντας προσπάθειες για να αποδείξουν την επικυριαρχία τους επί του κομματικού κατεστημένου και των πολιτικών υποδομών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την ελπίδα ότι αυτό θα αποθαρρύνει τον Μπάιντεν ώστε να μη λάβει μέρος στην προεκλογική κούρσα.

Πάντως, η πρώην Πρώτη Κυρία τρέφει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν. «Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση. Πρέπει να έχει τον χώρο και την ευκαιρία να αποφασίσει τι θέλει να κάνει», είπε η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή