Ουκρανία: Εκεχειρία από 1η Σεπτεμβρίου ζητούν Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν

Ουκρανία: Εκεχειρία από 1η Σεπτεμβρίου ζητούν Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Παράλληλα, Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για Σύνοδο Κορυφής που θα αφορά την ουκρανική κρίση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ συζήτησαν συζήτησαν την εφαρμογή των μέτρων που εγκρίθηκαν στο Μινσκ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι ηγέτες των τριών χωρών επισήμαναν ότι τα βαρέα όπλα, διαμετρήματος άνω των 100 χιλιοστών, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή το συντομότερο, ενώ αναφερόμενοι στις επερχόμενες εκλογές στην περιοχή στις 25 Οκτωβρίου, έκαναν λόγο για σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «την ανησυχία τους για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στις πόλεις του Ντονμπάς από τον ουκρανικό στρατό και τη συγκέντρωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής».

Επέμεινε επίσης για την ανάγκη να υπάρξει «απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ» αλλά και για την άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή