Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το 58% των Βρετανών

Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το 58% των Βρετανών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλειοψηφία των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research αποκάλυψε ότι το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Από τη δημοσκόπηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, προκύπτει ακόμη ότι το 67% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί περισσότερες εξουσίες στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νομοθεσία, τους φόρους, τα δημόσια έξοδα και τον σχεδιασμό.

Περίπου το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομία της χώρας θα βελτιωνόταν σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 2.150 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο το διάστημα 21-25 Αυγούστου.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2017. Ο Κάμερον επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη αυτονομία ως προς τον καθορισμό της εθνικής πολιτικής για το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή