Βενιζέλος: Ευρεία συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Βενιζέλος: Ευρεία συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που δηλώνουν ότι αποδέχονται το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για την πορεία της χώρας», ζητεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξη του (ρ/σ ΑΠΕ) ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εθνικές ανάγκες «χρειάζονται πολύ μεγάλες συσπειρώσεις, συστρατεύσεις». Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο χώρο ο οποίος έχει συνέχεια και συνέπεια, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται από την κατά καιρούς και εκ των υστέρων προσχώρηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της παλαιάς ΔΗΜΑΡ (επί των ημερών του κ. Κουβέλη).

Θεωρεί ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχε συμβεί ήδη από το 2012. Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα για το πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε χθες περιγράφοντάς το ως «θλιβερό» σε σύγκριση με εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι νέο  παραπέμποντας, μάλιστα, σε απόσπασμα από ποίημα του Μπρεχτ του 1938 (“Παρέλαση του παλιού -καινούριου”), όπου αναφέρεται, «Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο….». Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τα capital controls ως σοβαρό περιορισμό της οικονομικής ελευθερίας και υπενθύμισε ότι σε περίπτωση Grexit  θα υφίστατο «περιορισμός των συνταγματικών δικαιωμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή