Σε κατάληψη όλα τα μεταλλεία στη Χαλκιδική από εργαζόμενους

Σε κατάληψη όλα τα μεταλλεία στη Χαλκιδική από εργαζόμενους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάληψη όλων των Μεταλλείων Χαλκιδικής προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι, σε συμπαράσταση των έγκλειστων συναδέλφων τους, που παραμένουν για 8η συνεχή ημέρα στις στοές της Ολυμπιάδας.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα χθες, μετά την επίδοση προς την «Ελληνικός Χρυσός» της διαταγής επιθεώρησης μεταλλείων για πλήρη απομάκρυνση των εργαζομένων από τους χώρους εργασίας, σε συνέχεια της απόφασης του τέως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη. Την πρόσβαση και την ασφάλεια του εργοταξίου, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων, έχει αναλάβει «η ομάδα περιφρούρησης» των εργαζομένων, ενώ έχει ζητηθεί από το τμήμα ασφαλείας της εταιρείας «να περιοριστεί μόνο στη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας».

«Καλούμε τον καθένα σε συστράτευση μαζί μας στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα των εγκλείστων συναδέλφων μας στις υπόγειες στοές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΣτΕ και να ανακαλέσει την απόφαση Σκουρλέτη καλεί τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Γκόλια, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στα μεταλλεία. «Ουδείς μπορεί να είναι πάνω από τους νόμους και τις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Η νομιμότητα πρέπει να εφαρμοστεί, εδώ και τώρα, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή που πυροδοτεί άσκοπες κοινωνικές εντάσεις στην περιοχή και δυσφημεί παγκοσμίως τη χώρα, σε μια χρονική στιγμή που το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο για την ελληνική οικονομία είναι η προσέλκυση επενδύσεων για την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την παραγωγή νέου εθνικού πλούτου», αναφέρει ο κ. Μανιάτης στην επιστολή που απέστειλε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή