Ανεξάρτητη, αλλά στη ΛΑΕ, η Κωνσταντοπούλου

Ανεξάρτητη, αλλά στη ΛΑΕ, η Κωνσταντοπούλου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σφοδρότατες προσωπικές επιθέσεις προς τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον οποίο διαρκώς αποκαλούσε «παραιτηθέντα πρωθυπουργό», εγκαινίασε χθες την προσωποκεντρική προεκλογική της εκστρατεία η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοινώνοντας πως σε αυτή τη φάση θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη υποψήφια βουλευτής με τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη. Αναφερόμενη στην απόφαση για το νέο μνημόνιο και την επίσπευση των εκλογών, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «σχέδια στραγγαλισμού της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής λειτουργίας» και υποστήριξε ότι ζήσαμε «μια πολύ σκοτεινή περίοδο». Μάλιστα, με αφορμή σχετική ερώτηση, ουσιαστικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής και για το 3ο μνημόνιο. «Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών», είπε και συνέχισε επιστρέφοντας στις πολιτικές επιθέσεις: «Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ανέλαβε με το πρόθυμο επιτελείο του να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τον μετατρέψει σε κόμμα των μηχανισμών και μνημονιακό μόρφωμα». Υπό αυτό το πρίσμα, αίσθηση προκάλεσε ότι χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για την πολιτική στάση και τις επιλογές του κ. Τσίπρα, φθάνοντας να κάνει λόγο για το «κορυφαίο ψέμα του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, ότι δεν υπήρχε εναλλακτική στην απόφασή του για το μνημόνιο».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιχείρησε πολλές φορές να εμφανίσει το πρόσωπό της ως μόνιμο στόχο συνεχών επιθέσεων έως και απειλών τόσο από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα όσο και από τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές εκδηλώθηκαν όχι μόνο επειδή τάχθηκε κατά των μνημονίων, αλλά και κάθε φορά που προσπαθούσε –όπως υποστήριξε– να βάλει τάξη στα πράγματα της Βουλής. «Προσπάθησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για να είναι η Βουλή τμήμα της κοινωνίας», υποστήριξε. Ωστόσο, για μιαν εντελώς διαφορετική πραγματικότητα (που έχει μέσω δημοσιευμάτων αναδείξει και η «Κ») διαμαρτυρήθηκαν στον χώρο της συνέντευξης (αίθουσα της ΕΣΗΕΑ) συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Κανάλι και σε άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, που εργάζονται επί μήνες απλήρωτοι, σε εξοντωτικούς ρυθμούς, καθώς οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί. Η διαμαρτυρία τους αυτή έκανε την κ. Κωνσταντοπούλου να μιλήσει για προβοκάτσια σε βάρος της και επιτέθηκε εκ νέου γενικόλογα στους εργαζομένους στο Κοινοβούλιο, ενώ την ίδια ώρα άγνωστοι υποστηρικτές της, που επίσης βρίσκονταν ως χειροκροτητές και σε αυτή τη «συνέντευξη Τύπου», προέβησαν σε αποδοκιμασία των διαμαρτυρομένων. Δεν έλειψαν ούτε και από αυτή την εμφάνιση της κ. Κωνσταντοπούλου οι σκληρές επιθέσεις στον ΠτΔ και στους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με τη ΛΑΕ, από τις τοποθετήσεις της προέκυπτε σαφής η πρόθεσή της να λειτουργήσει υπερβατικά, λέγοντας ότι στόχος της είναι να συμβάλει ώστε να μετατραπεί η κίνηση Λαφαζάνη, από «πρώτο ανάχωμα» που είναι σήμερα, σε ευρύτερο κίνημα με τη συμμετοχή και άλλων είτε προσωπικοτήτων (αναφέρθηκε σε ονόματα όπως των Μαν. Γλέζου, Σοφίας Σακοράφα, Μίκη Θεοδωράκη) είτε τμημάτων της κοινωνίας, κυρίως από τις νέες ηλικίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή