Η οικονομική ανάκαμψη «ενισχύει» τον Κοέλιο

Η οικονομική ανάκαμψη «ενισχύει» τον Κοέλιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογική ώθηση στο κυβερνών κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Πορτογαλίας δίνει η συνέχιση της ανάκαμψης της πορτογαλικής οικονομίας, ενισχύοντας την προοπτική επανεκλογής του. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα στους Πορτογάλους ψηφοφόρους ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά την εφαρμογή προγράμματος στήριξης 78 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011, τρία έτη ύφεσης και διαρκείς περικοπές δαπανών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Πορτογαλίας, η οικονομία της χώρας έχει μεγεθυνθεί κατά 1,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους, διατηρώντας τους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο τρίμηνο. Τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής επιβεβαιώνουν, επίσης, τη μικρή μείωση της ανεργίας, η οποία τον Ιούλιο έπεσε στο 12,1%. Τον Ιούνιο το ποσοστό της ανεργίας ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο και άγγιζε το 12,3%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας από το 2010.

Πάντως, οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Πορτογαλίας, στα αριστερά της κυβέρνησης, εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη μείωση των ανέργων, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί Πορτογάλοι εργάζονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μικρής διάρκειας. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το μαζικό μεταναστευτικό κύμα των τελευταίων ετών διαστρεβλώνει την πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή