Ετοιμάζει ψηφοδέλτια η Δημ. Συμπαράταξη

Ετοιμάζει ψηφοδέλτια η Δημ. Συμπαράταξη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως ονομάζεται η εκλογική σύμπραξη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δεδομένου ότι το νέο ψηφοδέλτιο θα αποτελεί πρακτικά μετεξέλιξη εκείνου με το οποίο κατήλθε το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια επαρκής έκφραση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και χώρος για αρκετούς «παπανδρεϊκούς» οι οποίοι επαναπατρίζονται. Μεταξύ της Χαρ. Τρικούπη και της ΔΗΜΑΡ υπάρχει συμφωνία για παραχώρηση μιας εκλόγιμης θέσης. Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκείνη του επικεφαλής στο Επικρατείας, την οποία και θα καταλάβει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος. Η ΔΗΜΑΡ θα έχει παρουσία και σε ακόμη τέσσερις περιφέρειες και δη στη Β΄ Αθηνών (όπου θα είναι υποψήφιος ο κ. Δ. Χατζησωκράτης), στη Λέσβο, στην Πιερία και στη Δράμα.

Εκ των «παπανδρεϊκών», εκτός από τους κ. Κ. Τριαντάφυλλο και Συμεών Κεδίκογλου, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Αγγ. Τόλκα. Στα ψηφοδέλτια της Δημ. Συμπαράταξης θα υπάρχουν και λιγότερο γνωστά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως π.χ. ο κ. Γερ. Βουδούρης, πρώην διοικητής του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ. Σε ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγήθηκαν οι επαφές μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και του κ. Χρ. Αηδόνη, πρώην υφυπουργού και στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ. Η διαχείριση των ψηφοδελτίων γίνεται από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκη, ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, τον τελευταίο λόγο για τη διαμόρφωσή τους έχει η κ. Γεννηματά, η οποία και συνεχίζει τις προσωπικές επαφές με μια σειρά από παλαιά και έμπειρα στελέχη του κόμματος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, με αφορμή και τη συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος, θα απευθύνει πρόσκληση για συσπείρωση της πραγματικής, όπως λένε στη Χαρ. Τρικούπη, κοινωνικής βάσης του κόμματος. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Ζάππειο θα παρίστανται εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν και νεότερα μέλη του κόμματος από επαγγελματικούς χώρους.

Στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Φ. Κουβέλη ο οποίος μειοψήφησε με ακόμη 31 μέλη της Κ.Ε. κατά την ψηφοφορία στην οποία κρίθηκε η συνεργασία με τη Χαρ. Τρικούπη. Ο κ. Κουβέλης άφησε (ρ/σ «Στο Κόκκινο») να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε διάσκεψη της ΔΗΜΑΡ για ανατροπή της απόφασης της Κ.Ε. «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα», απάντησαν από την Αγ. Κωνσταντίνου και χαρακτήρισαν την προαναγγελία συνδιάσκεψης του κ. Κουβέλη «λυπηρή και αντιδημοκρατική μεθόδευση και ξένη πρακτική προς τη ΔΗΜΑΡ». Και αναφέρουν ότι ο κ. Κουβέλης, «παρά την απόφαση του κόμματος, δήλωσε ότι “η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση”. Στην Κ.Ε., όμως, πρότεινε την αναμονή και τη μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή