Στα 61,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ομίλου MIG στο α΄ εξάμηνο

Στα 61,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ομίλου MIG στο α΄ εξάμηνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου MIG το α’ εξάμηνο 2015 κατέγραψαν ετήσια αύξηση 26 εκατ. ευρώ, ήτοι 4,7%, και ανήλθαν στα 586,1 εκατ, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το β’ τρίμηνο 2015 κατέγραψαν αύξηση 4,7% έναντι του β’ τριμήνου 2014, διατηρώντας τη θετική πορεία που καταγράφηκε κατά το α’ τρίμηνο 2015 (ετήσια αύξηση 4,6%).

Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών στο α’ εξάμηνο 2015 παρουσίασαν περαιτέρω σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε κέρδη 61,7 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ το α’ εξάμηνο 2014. Η εν λόγω ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου οφείλεται κυρίως στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων των θυγατρικών ATTICA και VIVARTIA αλλά και στη συνεχιζόμενη πρόοδο των αποτελεσμάτων των υπολοίπων θυγατρικών του ομίλου. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυγατρικών διεύρυνε περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους (το δημοσιευμένο ενοποιημένο μεικτό περιθώριο κέρδους για τον όμιλο αυξήθηκε κατά περίπου 620 μονάδες βάσης ετησίως στο 23,6%), βελτίωσε περαιτέρω την αποδοτικότητα και συνέχισε τις ενέργειες εξορθολογισμού του κόστους. Τούτο συνέβαλε στη σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA στο σύνολο των θυγατρικών κατά περίπου 840 μονάδες βάσης ετησίως στο 10,5%.

Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA, περιλαμβανομένων των εταιρειών συμμετοχών και των μη επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων, ανήλθαν σε κέρδη 54,5 εκατ. έναντι 5,2 εκατ. το α’ εξάμηνο 2014, αντικατοπτρίζοντας την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας στο επίπεδο των θυγατρικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή