Διμέτωπος του Αλ. Τσίπρα από την Κρήτη

Διμέτωπος του Αλ. Τσίπρα από την Κρήτη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διμέτωπη επίθεση προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκη και, ταυτόχρονα, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τη συμφωνία και αποχώρησαν από το κόμμα εξαπέλυσε χθες από την Κρήτη, αφετηρία του κύκλου περιοδειών του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, μιλώντας σε συγκέντρωση αγροτών στην Κίσσαμο, ένα ειδικό εκλογικό κοινό, καθώς ο αγροτικός πληθυσμός πλήττεται από σειρά μέτρων που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, παρουσίασε τον σχεδιασμό του κόμματός του, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί η ελάφρυνση των επιπτώσεων από την εφαρμογή των μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας, αφού επανέφερε το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» ως σχεδιασμό κάποιων, που εξαρχής, όπως είπε, προσέβλεπαν σε σύντομο βίο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας». Κατόπιν, αναφέρθηκε σε «προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού», για να απαντήσει στην αναφορά του κ. Μεϊμαράκη «με θέλει ο Τσίπρας για αυτοφωράκια», λέγοντας: «Εγώ δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη», απορρίπτοντας για άλλη μια φορά ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Αναφορικά με τα ισοδύναμα για τους αγρότες, ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαδικασία ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα και βελτίωσης του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων με υποκατάσταση των εισαγωγών και ενίσχυση των εξαγωγών, για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος καταβολής και ελέγχου των κοινοτικών ενισχύσεων, δράσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος», αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Αναφορικά με τη φορολογική επιβάρυνση, μίλησε για «προστασία του εισοδήματος των αγροτών με τη δίκαιη κατανομή των βαρών», κάνοντας αναφορά σε διαχωρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από εκείνους που έχουν και άλλα εισοδήματα. Τόνισε, δε, ότι δεν έχει σημασία μόνο το ποσοστό φορολόγησης, αλλά η βάση επί της οποίας ο φόρος επιβάλλεται και μίλησε για ένα σύστημα αφαίρεσης των τεκμαρτών εξόδων, με φορολόγηση του ποσού που θα απομένει, προκειμένου «να υπάρξει εξισορρόπηση του φορολογικού συστήματος και στους αγρότες».

Στα Χανιά, με δημάρχους

Ο κ. Τσίπρας είχε, επίσης, συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Χανίων, στους οποίους ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει στους επτά μήνες που κυβέρνησε τη χώρα και αναφέρθηκε σε αναθεώρηση του «Καλλικράτη», ώστε, όπως είπε, να δοθεί η δυνατότητα διάθεσης στους δήμους περισσότερων πόρων, καθώς και η δυνατότητα κατανομής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή