Θεοδωράκης: Δεν θέλω να γίνω υπουργός

Θεοδωράκης: Δεν θέλω να γίνω υπουργός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα στελέχη που θα προτείνει στην επόμενη κυβέρνηση, αν οι πολίτες δώσουν στο Ποτάμι ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη προκειμένου να αλλάξει ο παλαιοκομματικός τρόπος διαμόρφωσης του υπουργικού συμβουλίου, προανήγγειλε χθες ότι θα ανακοινώσει ήδη πριν από τις εκλογές ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Κατά πληροφορίες της «Κ», μάλιστα, κάποια από αυτά τα πρόσωπα θα μετέχουν τρόπον τινά και στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος, καθώς θα εκτεθούν σε διαφημιστικά σποτ εξηγώντας στους πολίτες ενδεικτικά προβλήματα των κλάδων τους αλλά και συγκεκριμένες λύσεις που προτείνει το Ποτάμι και εμφανιζόμενοι έτσι δυνάμει έτοιμοι να τις υλοποιήσουν προσωπικά αν τους δοθεί η ευκαιρία.

Μεταξύ άλλων ακούγεται ότι στη συγκεκριμένη καμπάνια έχει ήδη δεχθεί να «στρατευθεί» στον τομέα της Δικαιοσύνης ο καταξιωμένος πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Μαρκής, στον τομέα της Υγείας η γιατρός-ογκολόγος κ. Αννα Εφραιμίδου, η οποία ίδρυσε την πρώτη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στη χώρα και έχει μακρά διοικητική πείρα, ενώ το σποτ της Παιδείας θα παρουσιάσει ο αρμόδιος βουλευτής του Ποταμιού και ολυμπιονίκης Γ. Μαυρωτάς.

«Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του μοιράσματος υπουργείων και γι’ αυτό το Ποτάμι θα δείξει μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα το πλαίσιο της κυβέρνησης που πιστεύει ότι πρέπει να έχει ο τόπος», δήλωσε χθες σχετικά ο κ. Θεοδωράκης (Παραπολιτικά), ενώ σημειωτέον εξαίρεσε τον εαυτό του. «Προσωπικά δεν θέλω να γίνω υπουργός, αλλά με το παράδειγμά μου να εισηγηθώ ένα άλλο μοντέλο πολιτικής που έχει τόσο ανάγκη η χώρα», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις των κομμάτων για τη διενέργεια των ντιμπέιτ, ο κ. Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε αυτονόητο ότι θα είναι παρών σε ό,τι αποφασισθεί. Παράλληλα, όμως, επανέφερε την πρότασή του να μην επαναληφθεί το μοντέλο στο οποίο επτά-οκτώ αρχηγοί απαντούν με ξύλινους μονολόγους χωρίς δυνατότητα διαλόγου. «Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι και πρέπει, επιτέλους, να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο», είπε. Κληθείς, τέλος, να προβλέψει ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, απέφυγε να λάβει σαφή θέση, αλλά χαρακτήρισε την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ «από τις μεγαλύτερες στην πολιτική ιστορία» και εκτίμησε ότι «πολύ δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή