Στις καλένδες η υπόθεση Π. Χαϊκάλη

Στις καλένδες η υπόθεση Π. Χαϊκάλη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φορολογικού χαρακτήρα υπόθεση Χαϊκάλη προστέθηκε από χθες στις ήδη πολλές και ιδιαίτερης σημασίας, σχετικές με το «πόθεν έσχες», εκκρεμότητες που το πολιτικό σύστημα μεταθέτει προς εξέταση στο μέλλον – και εν προκειμένω, στην μετά και τις προσεχείς εκλογές περίοδο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση του βουλευτή των ΑΝΕΛ και έως πρότινος κυβερνητικού στελέχους συνεδρίασε –κατόπιν αιτήματος του κ. Χαϊκάλη– η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με τη συμμετοχή των τρίτης και τέταρτου αντιπροέδρων της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς και εκπροσώπων του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Χαϊκάλης προσκόμμισε σειρά εγγράφων που σύμφωνα με τον ίδιο καταδεικνύουν ότι δεν έχει εμπλοκή σε εξωχώριο εταιρεία, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου πληροφορίες. Ωστόσο, ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία και έτσι η λήψη απόφασης μετατέθηκε για μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκείνη την περίοδο η Επιτροπή της Βουλής θα ασχοληθεί και με το ζήτημα του κ. Αλ. Μητρόπουλου, ενώ θα εξεταστούν και υποθέσεις σχετικές με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» βουλευτών και ευρωβουλευτών που αφορούν το έτος 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 704 υπόχρεους να καταθέσουν εγκαίρως και αναλυτική – πλήρη δήλωση, δέκα δεν το έχουν πράξει, ενώ για άλλους 49 εντοπίστηκαν ελλείψεις ως προς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να επισυνάπτονται στη δήλωσή τους. Στα αξιόλογα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι για 31 υπάρχουν «κενά» ως προς τη δικαιολόγηση ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίες δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είδαν (Δεκέμβριος 2013) το φως της δημοσιότητας ήταν για το έτος 2012, δηλαδή για τη χρήση 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή