Επιστολή Θάνου σε Γιουνκέρ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ευχαριστίες της για την δέσμευση παροχής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον ίδιο προσωπικά, στην επιτέλεση των καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης, εκφράζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου σε επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακόμη, η πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τον κ. Γιουνκέρ ότι η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση «θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας», απαντώντας σε επιστολή του προέδρου της Κομισιόν στο οποίο χαρακτήριζε «απαραίτητη την πλήρη στήριξη» του προγράμματος.

Η κ. Θάνου επισημαίνει πως κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη βελτίωση της οικονομίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και «σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας».

Στην απαντητική επιστολή της η κ. Θάνου στέκεται εκτενώς στο μεταναστευτικό ζήτημα, διαμηνύοντας πως η «αποτελεσματική διαχείριση» των ολοένα αυξανόμενων ανθρώπινων ροών προς την Ευρώπη αποτελεί «κυβερνητική προτεραιότητα», σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής.

«Δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως», τονίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο προσβλέπει σε «σταθερή και ουσιαστική συνεργασία» μεταξύ Αθήνας και Κομισιόν κατά την προσεχή περίοδο.

Αναλυτικά η  επιστολή της κα Θάνου:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συγχαρητήρια επιστολή σας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.

Παράλληλα, θέτουμε ως κυβερνητική προτεραιότητα την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Η ανάγκη μιας ενιαίας και αρραγούς αντιμετώπισης του κεντρικού αυτού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ζητήματος, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή