Ενωτική επιστροφή στη Ρηγίλλης

Ενωτική επιστροφή στη Ρηγίλλης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή στόχευση, αφενός την αποδόμηση του κ. Αλέξη Τσίπρα και της διαπραγμάτευσης που, ισχυρίζεται, ότι πραγματοποίησε με τους εταίρους και αφετέρου την ανάδειξη της Ν.Δ. ως του βασικού πυλώνα συγκρότησης κυβερνητικών συμμαχιών, έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Χωρίς να αμβλύνει τη «λαϊκότητα» για την οποία κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά, αντιθέτως, επιδιώκοντας να την αναδείξει σε αυθεντικότητα, ο κ. Μεϊμαράκης «προκάλεσε» εκ νέου το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όταν χθες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξής του (MEGA) περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την, κατά τον ίδιο, απόπειρα του κ. Τσίπρα να διαφύγει από τις κυβερνητικές του ευθύνες. «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, και όταν λέει θα κυβερνήσει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο, σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, "40 χρόνων είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να ’ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά να τον πάρουνε μέσα"».

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εμφανώς τροφοδοτούν το παιχνίδι της πόλωσης που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις αμφοτέρων, ενώ αυτή η πολιτική και υφολογική αντιπαράθεση αναμένεται να είναι εμφατική στα δύο debate που, πιθανόν, θα πραγματοποιηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε, χθες, μία λίστα από «20 ψέματα» προεκλογικά και, κυρίως, μετεκλογικά του κ. Αλ. Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της Συγγρού είναι να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο επιχείρημα της Κουμουνδούρου με «παλαιού και νέου» η Συγγρού απαντά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και την ανάδειξη της σταθερότητας ως μείζονος διακυβεύματος στην κάλπη.

Βάσει των δημοσκοπήσεων που εξελίσσονται, ο κ. Μεϊμαράκης και οι επιτελείς του στοχεύουν αφενός στους ψηφοφόρους που μοιάζουν να αποστασιοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά, επί του παρόντος, παραμένουν στην «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων, αφετέρου δε στην κινητοποίηση ψηφοφόρων του κέντρου και της Κεντροδεξιάς που απείχαν από τις κάλπες.

«Εδώ είναι οι ρίζες μας»

Με αυτό ως στόχο, αλλά και προκειμένου να «απαντήσει» στις συνεχείς αιχμές του κ. Αλ. Τσίπρα που χθες χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη ως «υπηρεσιακό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας», πραγματοποιήθηκε χθες και η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας έξω από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης 18. Παρόντων των πρ. προέδρων και πρωθυπουργών του κόμματος, κ. Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, των κορυφαίων στελεχών, ο κ. Μεϊμαράκης όχι μόνον επένδυσε στον παραταξιακό πατριωτισμό των ψηφοφόρων («εδώ είναι οι ρίζες μας… για όλους εμάς η Νέα Δημοκρατία είναι κομμάτι της ζωής μας») αλλά απάντησε και στο δίλημμα «παλαιό – νέο» του κ. Αλ. Τσίπρα: «Αυτό το "παλαιό" έχει ιστορία για την οποία είναι υπερήφανο, αυτό το "παλαιό" με την ψήφο του λαού κυβερνούσε, αυτό το "παλαιό" είναι που ενώνει το νέο και το παλιό μαζί, τους γονείς με τα παιδιά, εμείς είμαστε και νέο και παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή