Εντονες μεταπτώσεις στην τιμή πετρελαίου

Εντονες μεταπτώσεις στην τιμή πετρελαίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά κατά 25% στις συνεδριάσεις της Δευτέρας, καθώς και της προηγούμενης Παρασκευής και Πέμπτης, το αγοραστικό ενδιαφέρον χθες εξανεμίστηκε. Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η κάμψη των τιμών του μαύρου χρυσού έχει να κάνει με το ότι οι επενδυτές θορυβήθηκαν από την εξασθένηση του Δείκτη Διευθυντών Προμηθειών (ΡΜΙ) στον κλάδο της μεταποίησης στην Κίνα. Τα σχετικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες τους, ενώ και ο ΡΜΙ σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ υποχώρησαν.

Χθες το Brent στο Λονδίνο απώλεσε 7,8% στα 49,94 δολάρια το βαρέλι (από 54,15 δολάρια), όταν το αργό Νέας Υόρκης είχε κάμψη 7,7% στα 45,43 δολάρια το βαρέλι (από 49,20 δολάρια). Τα κέρδη των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων σχετίζονται με το ότι οι επενδυτές δεν έδωσαν σημασία στον παράγοντα της Κίνας και ενθαρρύνθηκαν από τα στοιχεία για μείωση της αμερικανικής παραγωγής και από έκθεση του ΟΠΕΚ για πιθανές συζητήσεις με παραγωγούς εκτός των κόλπων του. Πέραν του πετρελαίου, χθες οι ειδήσεις για την παγκόσμια οικονομία κατακρήμνισαν τα χρηματιστήρια σε Ασία, Ευρώπη, ενώ και η Γουόλ υποχωρούσε πριν από το κλείσιμο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με -2,7%, ενώ με απώλειες άνω του 2,5% έκλεισαν χθες και οι δείκτες στο Λονδίνο (FTSE 100), τη Μαδρίτη (IBEX) και το Αμστερνταμ (AEX).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή