Στην τρίτη θέση στοχεύει το ΠΑΣΟΚ

Στην τρίτη θέση στοχεύει το ΠΑΣΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες της αυριανής εκδήλωσης για την 3η Σεπτεμβρίου, 41η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και ημερομηνία ευρισκόμενη σε κομβικό σημείο της προεκλογικής περιόδου, βρίσκονται στη Χαρ. Τρικούπη. Στην αυριανή εκδήλωση, εκτός από την κεντρική ομιλήτρια κ. Φώφη Γεννηματά, θα παρευρεθούν τα μέλη της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) και δη ο κ. Σεργκέι Στάνισεφ (πρόεδρος του ΕΣΚ) και ο κ. Τζιάνι Πιτέλα (επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο), καθώς και ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά σήμερα βρίσκεται στην Τρίπολη, ενώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα μεταβεί τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορες πόλεις της επαρχίας. Τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, η κ. Γεννηματά θα επικεντρώσει την προσοχή της στην Αθήνα και το Λεκανοπέδιο.

Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκ νέου τους βασικούς εκλογικούς στόχους του κόμματός της. Ο κεντρικός είναι, βεβαίως, η άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και η διεκδίκηση της τρίτης θέσης, της μετατροπής του κόμματος σε τρίτο πόλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και ανέδειξε την κεντρική γραμμή του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον όρο της ένταξης σε αυτήν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε χθες (Alpha 98,9) η κ. Γεννηματά, η οποία επισήμανε ότι η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. περί μη συγκρότησης από κοινού κυβέρνησης αποτελεί προεκλογική ρητορική. Υπενθύμισε δε ότι προ του ενδεχομένου Grexit, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κατόρθωσαν να συνεργαστούν. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και η Ν.Δ. του 2012 «είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος», καθώς οδήγησαν, όπως είπε, τη χώρα σε εκλογές για να επιβεβαιώσουν μια κυριαρχία η οποία δεν ήλθε ποτέ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο του διμέτωπου αγώνα εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ., ως μέρος μιας γενικότερης αντιπολιτευτικής γραμμής η οποία έχει προκύψει κατά τις πολύωρες συσκέψεις της με τους στενούς συνεργάτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή