Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό στο Παρίσι

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό στο Παρίσι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Ενας ύποπτος συνελήφθη χθες, μετά τον εμπρησμό κατοικημένου κτιρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ τους και δύο παιδιά, στην οδό Μιρά, στο 18ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπάλληλος του παρισινού μετρό είδε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες τον άνδρα να κινείται ύποπτα γύρω από το κτίριο. Ο ύποπτος έφερε μάλιστα σάκο, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινο δράμα».

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι δύο κάτοικοι του κτιρίου τραυματίσθηκαν, αφού πήδηξαν από παράθυρα του τρίτου ορόφου. Πάντως η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Οι οκτώ προαναφερθέντες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω ασφυξίας.

Τις υπόνοιες της εγκληματικής πράξης ενισχύει η περιγραφή των γεγονότων από την πυροσβεστική. Η τοπική μονάδα πυροσβεστών εκλήθη αρχικά στο κτίριο στις 2.30 τα ξημερώματα για να κατασβέσει «περιορισμένη» εστία φωτιάς στο ισόγειο. Στις 4.30, όμως, οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι εκλήθησαν εκ νέου, για μεγαλύτερη φωτιά και αυτήν τη φορά στο ισόγειο, η οποία είχε ήδη επεκταθεί και στο κλιμακοστάσιο της πενταώροφης πολυκατοικίας του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πολυκατοικία δεν βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Η συνοικία της Χρυσής Σταγόνας (Goutte-d’Or) βρίσκεται σε διαδικασία «αναβάθμισης», με πολλούς μαύρους και Αραβες κατοίκους να την εγκαταλείπουν, δίνοντας τη θέση τους σε νέους, υψηλόμισθους Παριζιάνους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή