Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Danish Girl», της νέας ταινίας του Τομ Χόπερ «Ο λόγος του βασιλιά» με τον Εντι Ρεντμέιν (φωτ.) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος τιμήθηκε πέρυσι με το Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, υποδύεται τον Αϊνερ Βέγκενερ, έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Δίπλα του θα είναι η Αλίσια Βικάντερ («Από Μηχανής») και η Αμπερ Χερντ. Το φιλμ αναμένεται προς το τέλος του έτους.

…«Ελπίζω ο Μποντ μου να μην είναι σεξιστής και μισογύνης, όσο εκείνοι του παρελθόντος. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Εγώ σίγουρα δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος». Αυτά δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με τη συμπεριφορά του δημοφιλέστερου χαρακτήρα που έχει ποτέ ερμηνεύσει απέναντι στις γυναίκες. O 47χρονος ηθοποιός χαρακτήρισε ακόμα τον Μποντ «απίστευτα μοναχικό», ενώ επισήμανε την ανάγκη οι γυναίκες ηθοποιοί να έχουν ανάλογη προβολή και να μη συμπληρώνουν απλά το καστ ως (περίπου) διακοσμητικά στοιχεία.

…Μία από τις πιο αινιγματικές μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα αναλάβει να εξερευνήσει το «Rebel in the Rye». Το φιλμ, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Χουλτ («Mad Max: Fury Road») αφηγείται τη ζωή του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, συγγραφέα του θρυλικού «Φύλακα στη Σίκαλη», βασισμένο στη βιογραφία του Κένεθ Σλαβένσκι. Ο Σάλιντζερ, ο οποίος υπήρξε εξαιρετικά κρυπτικός κατά τη διάρκεια του βίου του, πέρασε μια συναρπαστική ζωή από την «επαναστατική» νιότη του μέχρι τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

…Εφυγε από τη ζωή ένα από τα πιο διάσημα κορίτσια του ελληνικού ροκ τραγουδιού (του οποίου το όνομα παρέμενε έως σήμερα άγνωστο). Η Ρενέ ήταν η κοπέλα για την οποία γράφτηκε το πασίγνωστο τραγούδι του Χάρη Κατσιμίχα «Μια βραδιά στο Λούκυ», όπως γνωστοποίησε ο μουσικός παραγωγός Αγγελος Σφακιανάκης, στον οποίο ο τραγουδοποιός είχε εκμυστηρευτεί την… έμπνευση του κομματιού. Ο Κατσιμίχας την είχε όντως γνωρίσει στο μπαρ «Λούκυ», που βρισκόταν στην οδό Χάρητος, στο Κολωνάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή