Εντεκα νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγια μεταξύ Κω και Τουρκίας

Εντεκα νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγια μεταξύ Κω και Τουρκίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώματα νεκρών παιδιών ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού, μετά τα δύο ναυάγια με Σύρους πρόσφυγες που σημειώθηκαν στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κω.

Στα δυο ναυάγια που συνέβησαν στον θαλάσσιο χώρο της Αλικαρνασσού, έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ υπάρχουν άλλοι πέντε αγνοούμενοι.

Στο πρώτο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, όταν βυθίστηκε το φουσκωτό σκάφος στο ποίο επέβαιναν 16 Σύροι πρόσφυγες που είχαν αναχωρήσει από παραλία της Αλικαρνασσού. Διεσώθησαν τέσσερα άτομα και παραμένουν αγνοούμενοι άλλοι πέντε.

Λίγη ώρα μετά ήρθε η είδηση της βύθισης και δεύτερου φουσκωτού σκάφους που αναχώρησε επίσης από παραλία της Αλικαρνασσού με προορισμό την Κω. Η λέμβος μετέφερε έξι Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων πνίγηκαν τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία γυναίκα. Στην ακτή κατόρθωσαν να επιστρέψουν σώοι, έχοντας όμως χάσει τις αισθήσεις τους, δύο πρόσφυγες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή