Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου της κωπηλασίας και οι Μαγδανής – Κόνσολας

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου της κωπηλασίας και οι Μαγδανής – Κόνσολας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aκόμη μία πρόκριση στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας, πανηγύρισε η Ελλάδα. Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα πέρασε στα ημιτελικά τερματίζοντας 3ο στην προημιτελική σειρά με χρόνο 6:27.55 και σφράγισε το εισιτήριο για τις 12 καλύτερες βάρκες από τις οποίες οι 11 θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί με τους Νοτιοαφρικανούς που ήταν πρώτοι και τους Αμερικανούς.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, οι Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου έχασαν την πρόκριση για 79 εκατοστά του δευτερολέπτου και έμειναν εκτός 12άδας.

Το ελληνικό πλήρωμα πάλεψε ώς το τέλος για να μπει στην τριάδα, με χρόνο 7:18.68, όμως οι ΗΠΑ τερμάτισαν σε 7:17.89 και πήραν αυτές το εισιτήριο. Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν οι Νότια Αφρική (7:14.22) κι η Ρωσία (7:17.56)

Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών των ανδρών έδωσε μάχη για να προκριθεί στα ημιτελικά, όμως οι Ντούσκος-Αντώνης-Βαρδάκας και Πέτρου δεν τα κατάφεραν.

Τερμάτισαν 3οι στη σειρά τους με χρόνο 6:11.90, ενώ την πρόκριση έπαιρναν οι δύο πρώτες με την Αυστρία να «κλέβει» την τελευταία στιγμή τη 2η θέση τερματίζοντας σε 6:09.68.

Ο Σπύρος Γιάνναρος δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά τερματίζοντας στην 4η θέση των προημιτελικών του σκιφ ελαφρών βαρών με 7:07.92 κι ενώ τα τρία πρώτα πληρώματα περνούσαν στη 12άδα του αγωνίσματος.

Σήμερα στις 12.10 (ΕΡΤ2) ώρα Ελλάδος, θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς στα ημιτελικά το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Μαγδανή-Κόνσολα, στις 12.38 (ΕΡΤ2) η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Χρήστου-Αγγελόπουλο-Τσίλη-Τζιάλλα, στις 13.29 (ΕΡΤ2)το ελαφρύ σκιφ ανδρών, με τον Σ. Γιάνναρο και στις 14.19 το ελαφρύ διπλό γυναικών, με τις Α. Τσιάβου και Γ. Δημάκου για τους ημιτελικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή