Προσπάθεια Αλ. Τσίπρα να καλύψει τις απώλειες

Προσπάθεια Αλ. Τσίπρα να καλύψει τις απώλειες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ η προεργασία των επιτροπών που έχουν αναλάβει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την οριστικοποίηση του προγράμματος, καθώς τα χρονοδιαγράμματα εκπνέουν. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου, το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να εγκρίνει την τελική μορφή του προγράμματος, αλλά και τα ψηφοδέλτια. Η παρουσίαση του εκλογικού προγράμματος θα αποτελέσει τον κορμό της ομιλίας που θα κάνει το Σάββατο ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, και θα εστιάζεται στην παρουσίαση σειράς «αντίμετρων», ώστε η υλοποίηση της συμφωνίας να είναι κατά το δυνατόν λιγότερο δύσκολη για τις περισσότερο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί απόψε, στις 8 μ.μ., την πρώτη προεκλογική ομιλία του στην Αττική, στο Αιγάλεω, και θα ακολουθήσει αύριο η περιοδεία στη Λιβαδειά, ενώ αμέσως μετά την επίσκεψη στη ΔΕΘ θα επισκεφθεί, την προσεχή Δευτέρα, την Κοζάνη. Η επιλογή των πόλεων δεν είναι καθόλου τυχαία. Στη Βοιωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και τους δύο βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιό του, οι οποίοι επέλεξαν να προσχωρήσουν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην Κοζάνη επέλεξαν να ακολουθήσουν τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στον νέο πολιτικό σχηματισμό οι δύο πρώτες σε ψήφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου. Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίζεται να έχει επιρροή στην περιοχή, εξαιτίας της πολιτικής πρότασής του για τη ΔΕΗ. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η αποψινή ομιλία του κ. Τσίπρα στο Αιγάλεω, καθώς η Β’ Αθηνών είναι η περιφέρεια που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές συνολικά 19 έδρες. Ωστόσο, οι τέσσερις από τους έξι πρώτους σε σταυρούς (Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Ν. Χουντής) δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου σε αυτές τις εκλογές, ενώ, με εξαίρεση τον κ. Βαρουφάκη, που δεν θα είναι υποψήφιος, οι άλλοι τρεις εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα. Είναι προφανές ότι επιλέγεται η παρουσία του κ. Τσίπρα στις περιοχές αυτές, σε μια προσπάθεια να αντισταθμισθεί η απώλεια των στελεχών και να μειωθεί κατά το δυνατόν ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν να τους ακολουθήσουν στη νέα κομματική στέγη τους.

Τα ψηφοδέλτια

Οσον αφορά τα ψηφοδέλτια, στην Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει αυτήν τη φορά η λογική των μεγάλων ανοιγμάτων και των πολλών μεταγραφών. Ετσι, οι κινήσεις που θα γίνουν αφορούν την πλήρωση των κενών που προκλήθηκαν από τις αποχωρήσεις, με συμμετοχή στα ψηφοδέλτια αρκετών από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και τοπικών στελεχών. Αλλωστε, το τελευταίο που θα ήθελαν στην Κουμουνδούρου είναι ένα νέο κύμα εσωστρέφειας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες αμφιλεγόμενες υποψηφιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή