Προκήρυξη διαγωνισμού 6,7 εκατ. από την ΕΡΤ

Προκήρυξη διαγωνισμού 6,7 εκατ. από την ΕΡΤ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμό ύψους 6,7 εκατ. ευρώ προκήρυξε η ΕΡΤ προκειμένου να αγοράσει 320 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής. Πρόκειται για τους πομπούς που θα στηρίξουν τη δημιουργία του ιδιόκτητου δικτύου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάδοσης. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015 και ο προτιμητέος προμηθευτής θα πρέπει να παραδώσει τους πομπούς εντός 90 ημερών.

Ειδικότερα, η προμηθεύτρια εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει στην ΕΡΤ: 23 πομπούς με ισχύ μεγαλύτερη των 600 W, 22 πομπούς ισχύος μεγαλύτερης των 300 W, 51 πομπούς ισχύος μεγαλύτερης των 100 W, 138 πομπούς ισχύος 50 W και 86 πομπούς ισχύος άνω των 10 W. Oι πομποί αυτοί, αν και μικρότερης ισχύος από αντίστοιχο δίκτυο που είχε σχεδιάσει η ΕΡΤ, θεωρούνται από τη διοίκησή της ικανοί να καλύψουν όλη την επικράτεια.

Η ΕΡΤ επείγεται να αναπτύξει το δίκτυο, καθώς σήμερα καταβάλλει αμοιβή για τη μετάδοση του σήματός της στην Digea. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον διαγωνισμό πολιορκεί για άλλη μια φορά η γνωστή Rohde & Swartz, η οποία προσφέρει σχετικά προϊόντα. Η εταιρεία αυτή έχει ήδη προμηθεύσει με αντίστοιχα μηχανήματα την Digea και η συμμετοχή της θεωρείται σίγουρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή