Οι νεόπλουτοι του Facebook… συνομιλούν

Οι νεόπλουτοι του Facebook… συνομιλούν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι έχουν τα προβλήματά τους, αλλά αν είστε πολύ μα πολύ πλούσιος, η απέραντη μοναξιά σας είναι σίγουρα κάτι που σας προβληματίζει. Μπορεί ας πούμε να είστε τριάντα ετών και να έχετε στην τράπεζα μερικά εκατομμύρια δολάρια. Πού θα βρείτε κάποιον να συζητήσετε αν θα αγοράσετε ένα τροπικό νησί, ίσως κάποιο έργο τέχνης ή ένα υπερπολυτελές σούπερ γιοτ; Μην πονοκεφαλιάζετε, όμως, διότι ακόμα και για το δικό σας πρόβλημα υπάρχει λύση. Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Νικ Μπίλτον στο Vanity Fair, οι πρώτοι 250 υπάλληλοι της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebοok, οι οποίοι μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο βρέθηκαν με πολλά χρήματα, δημιούργησαν μία άκρως απόρρητη ομάδα όπου κάποιος μπορεί να συζητήσει με την άνεσή του τα υπέρ και τα κατά τέτοιων επιλογών. Η ομάδα έχει λάβει το όνομα «The Nouveau Riche 250 (ΤNR 250)», δηλαδή οι νεόπλουτοι 250. Η ομάδα συζητεί πυρετωδώς πού θα δαπανήσει τα χρήματά της, όταν τα μέλη πουλήσουν τις μετοχές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, εκτιμάται ότι οι πρώτοι 3.000 υπάλληλοι της εταιρείας μοιράστηκαν περί τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν μπήκε η εταιρεία στο χρηματιστήριο. Οι πρώτοι 250 ήταν οι πραγματικοί προνομιούχοι και πήραν και πολύ μεγαλύτερο μερίδιο.

Είναι λογικό, λοιπόν, που τα μέλη της ομάδας, όπως ανέφερε ο Μπίλτον, συζητούν για αστραφτερά σκάφη, αεροπλάνα, έργα τέχνης ακόμα και ιδιωτικά νησιά. Φυσικά τα όνειρα αυτών των ανθρώπων δεν έχουν όρια. Γνώστης των συζητήσεων υποστηρίζει ότι κάποιο από τα μέλη της ομάδας ήθελε να ταξιδέψει στο Διάστημα, καταβάλλοντας το «αλμυρό» εισιτήριο που φτάνει τις 250.000 δολάρια, ποσό τουλάχιστον αστείο για κάποιον που μόλις εισέπραξε 50 εκατ. δολάρια.

Τώρα, αν αναρωτιέστε γιατί δεν γνωρίζατε γι’ αυτούς τους ανθρώπους μέχρι σήμερα, η απάντηση είναι απλή: η ομάδα δεν είναι στο Facebook ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και όλες οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Αλλωστε, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βρουν ένα τρόπο να ισορροπήσουν τον μεγάλο πλούτο τους με την απέχθεια της Σίλικον Βάλεϊ για επίδειξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή