Γεννηματά: «Η μοναδική εναλλακτική είναι το ΠΑΣΟΚ»

Γεννηματά: «Η μοναδική εναλλακτική είναι το ΠΑΣΟΚ»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για συστράτευση εν όψει των εκλογών, σε «προοδευτικά στελέχη» και «δημοκρατικούς πολίτες» απηύθυνε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στο Ζάππειο, με αφορμή την 41η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε «όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα κοντά μας», ζητώντας τους να επανακάμψουν προκειμένου το κόμμα να μεταβληθεί σε τρίτο εναλλακτικό πόλο. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαφορές του κόμματός της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., αναδεικνύοντας το ΠΑΣΟΚ ως τη μοναδική εναλλακτική λύση για προοδευτική και υπεύθυνη διακυβέρνηση. Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές και στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι πρώην πρόεδροι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Κ. Σημίτης, αλλά και παλαιά στελέχη όπως οι κ. Κ. Λαλιώτης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Απ. Κακλαμάνης, Μ. Χρυσοχοΐδης κ.ά.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι «σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, ενώ ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό». Υπογράμμισε ότι τα δύο κόμματα στα πρώτα χρόνια της κρίσης δεν επέδειξαν «πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης», αλλά, αντιθέτως, «έστησαν το σκηνικό του νέου διχασμού». Ζήτησε από τη Ν.Δ. να απολογηθεί διότι ουδέποτε «έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία πέντε καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν από την κρίση».

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός «βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον κ. Καμμένο, τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού στο τρενάκι του τρόμου για τον ελληνικό λαό». Η κ. Γεννηματά χρησιμοποίησε οξύτατους χαρακτηρισμούς για τον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον υπεύθυνο «για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ότι μετά τις εκλογές το κόμμα της δεν πρόκειται να αποδεχθεί «εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης των αγροτών», «συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας» και «ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα». Επανέλαβε τη διαφωνία της με την προώθηση της φορολόγησης των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων με 23% και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα θέσει όλα αυτά τα ζητήματα εκ νέου υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων κατέληξαν με τη συμφωνία συμμετοχής σε αυτά 24 στελεχών της Αγ. Κωνσταντίνου. Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ που θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας, στα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν, μεταξύ άλλων, οι Δ. Χατζησωκράτης (Αττικής), Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας, Γ. Γιάνναρος (Β΄ Αθήνας), Γ. Μπουλμπασάκος (Β΄ Πειραιά), Σπ. Λαμπρινός (Ηλεία). Από τη ΔΗΜΑΡ σχολίαζαν χθες, με αφορμή την αποχώρηση στελεχών, ότι οι «ατομικές πορείες δεν αφορούν το κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή