Συμφωνία για καταβολή των δεδουλευμένων στην ΕΛΠΑ

Συμφωνία για καταβολή των δεδουλευμένων στην ΕΛΠΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριμερής συνάντηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, του προέδρου της εταιρείας Θεόδωρου Κόκκινου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συμφιλιωτικής συνάντησης βρέθηκε μια αμοιβαία αποδεκτά συμβιβαστική λύση, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Αναλυτικά, η συμβιβαστική πράξη που καταρτίστηκε, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Ενόψει της συσσώρευσης οφειλών της ΕΛΠΑ έναντι των εργαζομένων από δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών, η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στους εργαζόμενους, στο τέλος κάθε εβδομάδας, ποσό ίσο με το 70% των διαθεσίμων εσόδων της κατά την εβδομάδα που θα έχει προηγηθεί. Το ποσό αυτό θα διανέμεται στους εργαζόμενους ισόποσα.

2. Οι εργαζόμενοι αποδέχονται, εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης, τον τρόπο αυτό τμηματικής εξόφλησης των απαιτήσεών τους.

3. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκκαθάριση του ανωτέρω ποσού κατά τρόπο διαφανή, συνίσταται Κοινή Επιτροπή αποτελούμενη από τρεις εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΛΠΑ και τρεις εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τα εργασιακά δικαιώματα και να διεκδικήσει τα χρέη της εταιρείας Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ, η οποία με βάση τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη απέλυσε 13 εργαζομένους της την 1η Σεπτεμβρίου.

Τέλος, το υπουργείο κατέθεσε αίτηση για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση 557 απολυμένων της εταιρείας «Σούπερ Μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ» και 543 νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή