Βελτίωση μεγεθών για την εταιρεία ΟΡΙΖΩΝ

Βελτίωση μεγεθών για την εταιρεία ΟΡΙΖΩΝ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά ανοδική πορεία είχε και το πρώτο εξάμηνο του 2015 η ασφαλιστική εταιρεία ΟΡΙΖΩΝ, παρά την παρατεταμένη κακή οικονομική συγκυρία της χώρας, που επηρεάζει αρνητικά και την ασφαλιστική αγορά. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε:

• Αύξηση των προ φόρων κερδών στα 2 εκατ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν έκτακτα χρηματοοικονομικά κέρδη 1,46 εκατ. ευρώ.

• Καθαρή θέση στα 24 εκατ. ευρώ.

• Σύνολο ενεργητικού στα 36 εκατ. ευρώ.

• Μείωση των ασφαλιστικών προβλέψεων κατά 10,57%, στα 9,1 εκατ. ευρώ, έναντι 10,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

• Υψηλούς δείκτες ρευστότητας και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά.

• Υπερκάλυψη από το χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των απαιτήσεων της οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ» (Solvency II), με διάρθρωση που αποτελείται από υπερεθνικά ομόλογα πιστοληπτικής αξιολόγησης ΑΑΑ και διασφαλισμένες καταθέσεις σε ποσοστό 48% σε τράπεζες υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, ομολογίες πολυεθνικών επιχειρήσεων με έδρες στην Ευρώπη και στην Αμερική σε ποσοστό 38%, με πιστοληπτική αξιολόγηση από Α+ έως ΑΑ+, καθώς και μετοχές εσωτερικού.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την εφαρμογή από 1/1/2016 της οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ», καλύπτοντας ήδη τον δείκτη του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας, που διαμορφώθηκε στο 288%, και τον δείκτη του ελάχιστου απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας, που διαμορφώθηκε στο 258%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή