H EKT καθησύχασε τις αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό εργαλείο για τη στήριξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη επηρέασε χθες θετικά τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Οι επενδυτές έλαβαν τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν ως αντίβαρο στην αστάθεια που πυροδοτεί η κατάσταση της οικονομίας της Κίνας. Ευνοϊκά λειτούργησε και η είδηση πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μarkit, οι δείκτες για τις δραστηριότητες του κλάδου υπηρεσιών και μεταποίησης στην Ευρωζώνη ανήλθαν στα υψηλότερα τετραετίας τον Αύγουστο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 2,4%, ενώ στο Λονδίνο o FTSE 100 είχε κέρδη 1,82%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με +2,17% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +2,68%. Εντούτοις, το ευρώ εξασθένησε προς το δολάριο χθες, φθάνοντας έως τα 1,1109 δολάρια, αν και αργότερα κατά τις βραδινές συναλλαγές επανέκαμψε ελαφρώς στα 1,1131 δολάρια. Η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό τα προσεχή χρόνια, λόγω Κίνας.

Χθες η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων σημείωσε άνοδο τρίτη διαδοχικά ημέρα, ενώ στα 10ετή ιταλικά η απόδοση είχε τη μεγαλύτερη κάμψη δεκαπενθημέρου και πλέον. Στη Γουόλ Στριτ, τέλος, το αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχιζόταν, αν και στις απογευματινές συναλλαγές και πριν από το κλείσιμο μέρος των κερδών είχε εξανεμιστεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή