Πρώτη γνωριμία με Ζάγκρεμπ η Εθνική

Πρώτη γνωριμία με Ζάγκρεμπ η Εθνική

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βεβαιότητα για την απόδοση της προετοιμασίας που διήρκεσε έναν μήνα, πίστη στις υψηλές δυνατότητες και χαμηλούς τόνους για τους… υψηλούς στόχους που έχουν «ορίζοντα» το βάθρο των μεταλλίων, είναι το τρίπτυχο της ψυχολογίας που διακατέχει όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας, μια ημέρα, πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Η ελληνική αποστολή εγκαταστάθηκε στο Ζάγκρεμπ και είχε την πρώτη προπονητική γνωριμία της με το γήπεδο «Ζάγκρεμπ Αρένα» (16.000 θέσεων) που θα φιλοξενήσει από αύριο τα παιχνίδια του 3ου ομίλου και στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη, βρίσκονται άπαντες. Ο Γιάννης Μπουρούσης προπονήθηκε με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στον αστράγαλό του.

«Είμαστε έτοιμοι. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να το δείξουμε στο γήπεδο και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με αυτούς τους παίκτες αλλά και να ζεις καθημερινά μαζί τους, γιατί γίνεσαι και εσύ καλύτερος» τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης. Για τον αρχηγό της Εθνικής, Νίκο Ζήση, παρά την έβδομη συνεχόμενη συμμετοχή του στα Ευρωμπάσκετ, υπάρχει ανυπομονησία να αρχίσει η διοργάνωση: «Ολοι περιμέναμε να έρθει αυτό το σημαντικό τουρνουά. Θα βελτιωνόμαστε στη διάρκεια των αγώνων και θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τα νοκ άουτ παιχνίδια που κρίνονται όλα». Η τελευταία ημέρα της προετοιμασίας, είναι αφιερωμένη στην τεχνική ανάλυση των Σκοπίων, από τους συνεργάτες του Κατσικάρη, Πρίφτη και Σκουρτόπουλο.

Η χρονική σύμπτωση της προεκλογικής περιόδου στη χώρα με την προσπάθεια διάκρισης της Εθνικής ομάδας στο 39ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον αντιπρόεδρο του εθνικού αερομεταφορέα, κ. Βασιλάκη, κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Ζάγκρεμπ:

«Ψηφίζουμε… Ελλάδα» συμφώνησαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους και στην εκδήλωση που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ήταν κοινή ευχή για την Εθνική ομάδα, να διεκδικήσει και να κατακτήσει ένα μετάλλιο, ανήμερα της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, καθώς στη Λιλ, θα γίνουν ο τελικός και ο μικρός τελικός της διοργάνωσης. Στο Ζάγκρεμπ, το Ευρωμπάσκετ έχει την τιμητική του και η προπώληση των εισιτηρίων έχει πλησιάσει το 60 τοις εκατό, ενώ στους δρόμους της πόλης, πολλές αφίσες διαφημίζουν το ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

• Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης της ΕΕΑ για την ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών στον Μάνο Παπαδόπουλο, κερδίζοντας την προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή