Στις 9 του μήνα, debate με όλους τους αρχηγούς

Στις 9 του μήνα, debate με όλους τους αρχηγούς

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, οριστικοποιήθηκε το τηλεοπτικό ραντεβού των πολιτικών αρχηγών. Επί τρεις ώρες και επί μιας σειράς θεματικών ενοτήτων αλλά και «ελεύθερων» ερωτήσεων οι Αλ. Τσίπρας, Ευ. Μεϊμαράκης, Παν. Λαφαζάνης, Στ. Θεοδωράκης, Δ. Κουτσούμπας, Π. Καμμένος και Φώφη Γεννηματά θα κληθούν να κλέψουν τις εντυπώσεις, και κυρίως να μην κάνουν λάθος, απέναντι σε ένα ευρύ τηλεοπτικό κοινό, και με την έκβαση της εκλογής αβέβαιη.

Για την οριστικοποίηση του debate, που μέχρι προχθές το βράδυ οδηγείτο σε ναυάγιο, απαιτήθηκε η αλλαγή προγράμματος του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένου, ο οποίος κανονικά θα βρισκόταν στη ΔΕΘ. Η προσφορά του κ. Καμμένου να διευκολύνει «κλείδωσε» την ημερομηνία, ενώ σε νέα σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι λεπτομέρειες. Βέβαιο είναι ότι η τηλεμαχία, όπως άλλωστε και αυτή μεταξύ των κ. Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη στις 14 του μήνα, θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ, με συντονιστή δημοσιογράφο της Δημόσιας Τηλεόρασης (πιθανά ο κ. Π. Χαρίτος), ενώ οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν τις ερωτήσεις θα επιλεγούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά (όρος αν μη τι άλλο περίεργος) θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Χθες, εξάλλου, με απόφαση του υπ. Εσωτερικών κ. Αντ. Μανιτάκη οριστικοποιήθηκε και η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου για τα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων αλλά και μεταξύ των καναλιών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η συνολική αξία του τηλεοπτικού χρόνου αποτιμάται σε 6.250.000 ευρώ.

Μέσω της μαθηματικής φόρμουλας που χρησιμοποιήθηκε (40% του χρόνου θα διατεθεί ανάλογα με τον αριθμό των εδρών των κομμάτων, το 40% ανάλογα με τις ψήφους που έλαβαν τον Ιανουάριο και το 20% εξίσου σε όλα τα κόμματα και τους συνδυασμούς κομμάτων που θα ανακηρυχθούν από τον Αρειο Πάγο) ο χρόνος στα κόμματα κατανέμεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 32,44%, Ν.Δ. 22,30%, Χρυσή Αυγή 5,02%, Ποτάμι 4,91%, ΚΚΕ 4,39%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,81%, ΠΑΣΟΚ 3,78% και Λαϊκή Ενότητα 3,33%. Ως προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η διανομή έχει ως εξής: Mega Channel 26,82%, Antenna 27,72%, Alpha 16,05%, Star 12,36%, ΣΚΑΪ 11,52%, Μακεδονία ΤV 0,07%, E TV 3,02%, ΕΡΤ Α.Ε. 2,19% και ΑΡΤ 0,25 %. Χρόνο αξίας 125.000 ευρώ θα πρέπει να διαθέσουν οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες (ΟΤΕ και Νόβα).

Οσον αφορά την ΕΡΤ έχει υποχρέωση να μεταδίδει σε εθνικό δίκτυο μια συνέντευξη 45λεπτης διάρκειας του αρχηγού ή εκπροσώπου κάθε πολιτικού κόμματος, να μεταδώσει σε εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο κατά τη μεσημβρινή ζώνη, μια συνέντευξη Τύπου διάρκειας 45 πρώτων λεπτών της ώρας, με καθέναν από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών αλλά και να καλύψει μια προεκλογική συγκέντρωση ή πολιτική εκδήλωση καθενός από τα πολιτικά κόμματα την οποία θα επιλέξουν τα ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή