Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση ζωγραφικής

Μύκονος

Στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου παρουσιάζεται έως τις 10/9 η έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών των Γιάννη Μιχαηλίδη και Χριστίνας Νάκου, με τίτλο «Δέκα Υδατο-γραφίες» και «Εφαρμογές Μωσαϊκών». Νερό, γη, ανθρώπινα δημιουργήματα, η έμπνευση του Μιχαηλίδη, το υποθαλάσσιο περιβάλλον και οι γνώριμες εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού, έμπνευση των έργων της Νάκου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Ρεμπέτικη διαδρομή»

Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη του ρεμπέτικου στη Θεσσαλονίκη με οδηγό τον αρχαιολόγο και ξεναγό Τάσο Παπαδόπουλο μας ξεναγεί αύριο η Thessaloniki Walking Tours, σε μια διαδρομή με πολλές εκπλήξεις. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο Καφενείο Αλάμπρα με ζωντανή μουσική από τους Τζώνυ και Νικόλα. Σημείο συνάντησης: η είσοδος του Γεντί Κουλέ στις 11 το πρωί, πληροφορίες στο τηλ. 2310- 81.02.26.

ΕΚΘΕΣΗ

Γκαλερί Citronne

Πόρος

Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση «Φούγκα VI, Αστικό Τοπίο: Εντός και Εκτός» του Κώστα Παπανικολάου στην γκαλερί Citronne στον Πόρο, που θα διαρκέσει έως τις 18 του μήνα. Η έκθεση απαρτίζεται από ένα έργο, ζωγραφικό αφήγημα πάνω σε ξύλο ανεπτυγμένο σε δώδεκα ταμπλό. Στο έργο, όπως και σε προγενέστερα του Παπανικολάου, κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελούν οι κορμοί των δέντρων. Ωρα έναρξης εγκαινίων στις 7.30 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης έως τις 18 Οκτωβρίου.

ΘΕΑΤΡΟ

Αντιγόνη

Θήβα

Στο Θέατρο Μοσχοποδίου στη Θήβα παρουσιάζεται απόψε η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παραγωγή της 5ης Εποχής Τέχνης, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης που ολοκληρώνεται στις 11/9.

ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ

Ερμιονίδα

Η «Αόρατη Αλυσίδα» του Κάρλος Φερρέρα με τη Μίνα Χειμώνα παρουσιάζεται αύριο στο Κρανίδι της Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αrtίκι, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ, FISTIKI FEST 2015

Εως 7/9 «Η Περίπτωση Καποδίστρια», Αίγινα

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (7/9) στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας η έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Fistiki Fest 2015. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο, τους τόπους, τα γεγονότα και τις συναντήσεις στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια που τόσο είχε σφραγίσει με τη δράση του την Αίγινα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Ολγα Αλεξοπούλου, Κώστας Ανανίδας, Αλέξης Βερούκας, Γιάννης Παππάς, Μαρίνα Στελλάτου κ.ά.

Σπύρου Ρόδη 16 (παράλληλος στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού), Αίγινα.

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΡΟΔΟΣ

«Αυλαία» με συναυλία του Στέφ. Κορκολή

Στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου ολοκληρώνονται οι Ημέρες Μουσικής, με συναυλία του Στέφανου Κορκολή. Ο δημοφιλής μουσικός θα ερμηνεύσει έργα Μίκη Θεοδωράκη με τραγουδίστρια τη Σοφία Μανουσάκη. Το πρόγραμμα αποτελεί την προσωπική ερμηνεία του Κορκολή πάνω στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Τις «Ημέρες Μουσικής-Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2015» διοργανώνει η εταιρεία συναυλιών Φόρμιγξ για 16η χρονιά.

Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Ρόδος

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Σωκράτης Μάλαμας …εφ’ όλης της ύλης

Στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης θα δώσει την αποχαιρετιστήρια συναυλία της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας ο Σωκράτης Μάλαμας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης με δικά του τραγούδια που συνδυάζονται με τραγούδια που αγαπάει, σε μια γιορτή όπου συναντιούνται οι διαφορετικές γενιές που απαρτίζουν το κοινό του. Μαζί του οι Λαμπρινή Καρακώστα (τραγούδι), Νίκος Μαγνήσαλης (τύμπανα), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) κ.ά.

Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Θεσσαλονίκη

ΓΚΑΛΕΡΙ, ΠΑΞΟΙ

Ολοκλήρωση έκθεσης «Τοπία & Μύθοι ΙΙΙ»

Στην γκαλερί Chris Boicos Fine Arts στον Γάιο Παξών ολοκληρώνεται αύριο η έκθεση «Τοπία & Μύθοι ΙΙΙ». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Michael Goro, Ettore Greco, David Loeb, Emmanuelle Mellot, Pascal Oudet, Chloe Peytermann, Pilar Saltini, Gabriel Stauffer, Magali Veslin και Nicola Villa. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τοπία του νησιού, καθώς και από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Η γκαλερί στους Παξούς διοργάνωσε επίσης φέτος με επιτυχία την έκθεση «Ελιά». Ωρες λειτουργίας της έκθεσης «Τοπία & Μύθοι»: 10.30 π.μ.-12.30 μ.μ. και 7.30 μ.μ.-10.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή