Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης προτείνει ο Βενιζέλος

Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης προτείνει ο Βενιζέλος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να δρομολογηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης απαριθμεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν μεσολαβούσε το επτάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Στο άρθρο του (Books’ Journal) ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι για να προχωρήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα τα εξής:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να επανέλθουν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα. 

Δεύτερον, να πραγματοποιηθούν παραμετρικές αλλαγές στους όρους των ευρωπαϊκών δανείων «και άρα αναδιάρθρωση του χρέους ως συνέχεια της μεγάλης παρέμβασης του 2012».

Τρίτον, να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά εργαλεία των ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το κράτος να αποκτήσει φιλοεπενδυτική νοοτροπία.

Επί τούτου, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει την σημασία της ασφάλειας δικαίου ως το μεγαλύτερο επενδυτικό κίνητρο. Και, τέταρτον, να επανέλθουν στο προσκήνιο η παιδεία, ο πολιτισμός, η έρευνα και η καινοτομία «ως στοιχεία αυτοσυνειδησίας και ως θεμέλια της εθνικής ανταγωνιστικότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης ενός διορατικού και ευέλικτου μοντέλου ανάπτυξης «μέσα από το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας». Και πρόσθεσε πως η σύναψη μιας μεγάλης εθνικής συμφωνίας ανασυγκρότησης είναι εφικτή «τώρα που τελείωσαν οι αντιμνημονιακές ψευδαισθήσεις και η ασυλία των δήθεν  αριστερών και κατά βάθος εθνικολαϊκιστικών αντιλήψεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή