Θάνου: Επείγουσα ανάγκη η διαχείριση του μεταναστευτικού

Θάνου: Επείγουσα ανάγκη η διαχείριση του μεταναστευτικού

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την διαβεβαίωση ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι εκλογές να διενεργηθούν άψογα, όπως επίσης και ότι θα σεβαστεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, έκλεισε τον χαιρετισμό της η πρωθυπουργός κα. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου κατά τα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή.

Στην ομιλία της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι λόγω έκτακτης και εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις λήψης ειπλεόν μέτρων για την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών. «Μέσα στις πρώτες ημέρες της θητείας μας, η ροή των εισερχομένων μεταναστών διογκώθηκε τόσο, ώστε η κατάσταση να έχει γίνει πλέον εκρηκτική. Κάτω από το βάρος αυτής της εξέλιξης, η Υπηρεσιακή Κυβέρνησή  αποφάσισε προ δύο ημερών ορισμένα επιπλέον μέτρα, τα οποία άρχισαν ήδη να υλοποιούνται και τα οποία θα ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Με την εφαρμογή των μέτρων αυτών ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής, θα επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση των νησιών και θα ανακουφιστούν οι κοινωνίες που έχουν δεχθεί το κύριο βάρος», τόνισε η κα. Θάνου, ενώ ευχαρίστησε τις τοπικές κοινωνίες «που παρ’ όλες τις δυσκολίες που βιώνουν, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχουν επιδείξει συγκινητική ευαισθησία και αλληλεγγύη και έχουν σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού».

Ως γεγονός μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός κα. Βασιλική Θάνου τα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κατά την έναρξη της ομιλία της η πρωθυπουργός. Η ΔΕΘ πρόκειται για μια έκθεση «με μακρά παράδοση, όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας αλλά και για ολόκληρη την  Ελλάδα και την ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη», σημείωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είναι απλά μια ετήσια εμπορική εκδήλωση, αλλά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, που συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον».

Όσο για τις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ HELEXPO, η κα Θάνου επισήμανε ότι αποτελούν «από τα σημαντικότερα εργαλεία για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον «σημαίνοντα» ρόλο της στην ανάπτυξη της οικονομίας. «Ήταν το παράθυρο της Ελλάδας στον κόσμο της τεχνολογίας, εγχώριας και εισαγόμενης, παραμένει ένα σημαντικό ραντεβού καινοτομίας και μια μοναδική ευκαιρία για προβολή και δικτύωση των επιχειρήσεων. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι η έκθεση του Σεπτεμβρίου αντέχει στην κρίση. Ότι οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, την αγκαλιάζουν και την στηρίζουν», τόνισε η κα Θάνου. 

Παράλληλα, διευκρινίζοντας την ιδιότητά της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται «ούτε προγραμματικές δηλώσεις να κάνω, ούτε να παρουσιάσω την οικονομική πολιτική της επόμενης χρονιάς», καθότι, «η κυβέρνησή μας έχει, με βάση το Σύνταγμα, προδιαγεγραμμένη θητεία, καθώς και περιορισμένες αρμοδιότητες, οι οποίες, πέρα από τη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων, είναι η διενέργεια των εκλογών, κατά τρόπο αδιάβλητο, μέσα σε κλίμα ομαλότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή