Αναποφάσιστος δηλώνει ακόμα ο Μπάιντεν

Αναποφάσιστος δηλώνει ακόμα ο Μπάιντεν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αβέβαιος εμφανίσθηκε την Πέμπτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Θα σας απαντήσω ευθέως. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την απόφασή μου αυτή είναι η οικογένειά μου και αν έχω τα ψυχικά αποθέματα για μία τέτοια μάχη, σε τόσο μικρό διάστημα από τον θάνατο του γιου μου» είπε ο Μπάιντεν, σε ομιλία του, λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του γιου του, Μπο.

Το Μάιο, ο γιος του αντιπροέδρου, ο 46χρονος Μπο, πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου. Ο θάνατος του Μπο είναι μία ακόμη τραγωδία, η οποία πλήττει την οικογένεια Μπάιντεν, μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του αντιπροέδρου και του μωρού τους, το 1972 σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Μπο και ο αδελφός του, Χάντερ, επέζησαν του δυστυχήματος.

«Εως ότου είμαι βέβαιος ότι μπορώ να απευθυνθώ στο κόμμα μου και τον αμερικανικό λαό για να τους πω ότι είμαι έτοιμος να αφιερωθώ ψυχή και σώματι στην προσπάθεια αυτή, δεν θα ήταν θεμιτό να δηλώσω συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Ο 72χρονος αντιπρόεδρος εξετάζει σοβαρά να διεκδικήσει το χρίσμα, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίλαρι Κλίντον, ύστερα από τα ατοπήματα της εκστρατείας της σχετικά με τα μηνύματα email από τις ημέρες της ως υπουργός Εξωτερικών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, επισήμανε ότι όλοι οφείλουν να δώσουν χρόνο στον Μπάιντεν, ώστε αυτός να αποφασίσει μόνος τι θα πράξει. «Η απόφαση του κάθε υποψηφίου, αν θα διεκδικήσει το χρίσμα, είναι εξόχως προσωπική και συναισθηματική και δεν επιδέχεται κανενός είδους πίεσης» σχολίασε σχετικά ο κ. Ερνεστ.

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εβραϊκή συναγωγή της Ατλάντας. «Αν καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η υποψηφιότητά μου είναι βιώσιμη, μην αμφιβάλλετε ότι θα την καταθέσω. Κοιτάζοντας το εκκλησίασμα, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω» δήλωσε ο αντιπρόεδρος, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή