Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Ανοίγει ο δρόμος για άμεση καταβολή 33 εκατ. ευρώ

Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Ανοίγει ο δρόμος για άμεση καταβολή 33 εκατ. ευρώ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι θέμα τεσσάρων, πέντε ημερών, με την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης της συνεργασίας μας -την ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής μέχρι τις 14 του μηνός και τα υπόλοιπα που αποφασίσαμε με τους συναρμόδιους υπουργούς- ανοίγει τον δρόμο για άμεση καταβολή καταρχήν 33 εκατομμυρίων ευρώ στις 15 του μηνός και από εκεί και πέρα συνεχίζεται η καταβολή των υπόλοιπων ποσών, αλλά και εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, κα Βασιλική Θάνου, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε παράλληλα την ευχή «η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να αντιμετωπίσει αυτά τα μεγάλα ζητήματα και της οικονομίας και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας».

Από την πλευρά της η. κα Θάνου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια για υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων το ταχύτερο.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η χώρας μας αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης προς τη χώρα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

ΠτΔ: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το μεταναστευτικό

Νωρίτερα, την θέση ότι «είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου» και διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή