Όσμπορν: Άσυλο στους πρόσφυγες, πόλεμο σε Ασάντ και ΙΚ

Όσμπορν: Άσυλο στους πρόσφυγες, πόλεμο σε Ασάντ και ΙΚ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την πηγή του, η οποία είναι το σατανικό καθεστώς Ασάντ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε σε δηλώσεις του στο Ρόιτερς, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη», είπε αναφερόμενος στο προσφυγικό, ενώ τόνισε ότι η Βρετανία θα δεχτεί χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες: «Θα πρέπει να προσφέρουμε άσυλο σε εκείνους που πραγματικά αντιμετωπίζουν διώξεις στις χώρες τους. Χώρες όπως η Βρετανία το έκαναν πάντα, είμαστε μία από τις ιδρύτριες-χώρες του συστήματος χορήγησης ασύλου. Θα δεχτούμε, όπως ανακοίνωσε κι ο πρωθυπουργός, χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες».

Ο κ. Όσμπορν κήρυξε τον πόλεμο τόσο στο καθεστώς Ασάντ, όσο και στο Ισλαμικό κράτος, προτρέποντας την Ευρώπη να εμπλακεί άμεσα προκειμένου να δοθεί κάποια λύση, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την πηγή του, η οποία είναι το σατανικό καθεστώς Άσαντ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μία πιο σταθερή, ειρηνική Συρία. (Είναι) μία τεράστια πρόκληση φυσικά, αλλά απλά δεν μπορούμε να αφήνουμε να μαίνεται αυτή η κρίση. Πρέπει να εμπλακούμε σε αυτήν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή