Τουριστική επένδυση υψηλών προδιαγραφών δρομολογείται στη Σύρο

Τουριστική επένδυση υψηλών προδιαγραφών δρομολογείται στη Σύρο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα πολυτελής τουριστική επένδυση δρομολογείται στη Σύρο, που περιλαμβάνει τη δημιουργία 4 ξενοδοχειακών μονάδων κλασικού τύπου 5 αστέρων και 91 επιπλωμένων κατοικιών. Πρόκειται για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευασθεί σε έκταση 416 στρεμμάτων στην περιοχή Λαγούδια Χαρασώνας από την εταιρεία Ελληνικά Παραδοσιακά Σπίτια Α.Ε. & Merry Land & Συνεργάτες. Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα προβλέπεται να έχει συνολική δυναμικότητα 540 κλινών, εκ των οποίων οι 290 κλίνες θα βρίσκονται στις 4 ξενοδοχειακές μονάδες και οι 250 κλίνες στις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Επίσης, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρου ευεξίας ως ειδική τουριστική υποδομή, αμφιθέατρου εκδηλώσεων, μονάδας αφαλάτωσης, δύο εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, καταφυγίου τουριστικών σκαφών, πλωτής εξέδρας, βοτανικού πάρκου, έργων υποδομών, κολυμβητικών δεξαμενών και χώρων αθλοπαιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων της πρότασης που αφορά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι κατά το στάδιο της Εγκρισης των Περιβαλλοντικών Ορων θα πρέπει να υποβληθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η μελέτη, μεταξύ άλλων, πρέπει να περιέχει παρουσίαση όλων των εναλλακτικών λύσεων που αφορούν στην κατασκευή και λειτουργία του έργου και αιτιολόγηση της επιλεγείσας με βάση κυρίως περιβαλλοντικά κριτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή